Förvaltningsrätten i Umeå

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

 

Arbetsuppgifter

Som domare hos oss arbetar du mycket självständigt. Du arbetar nära föredragande, notarier och domstolshandläggare. Hos oss är samarbetet mycket viktigt och stimulerande. Du får byta erfarenheter och ha utvecklande diskussioner med kompetenta kollegor.

Lagandan är viktig. Vi strävar efter att ha en hög trivsel i arbetet.

Kvalifikationer

Anställningen är begränsad till sju månader och arbetsläget kräver att du snabbt kan  fullt ut arbeta som rådman hos oss. Vi söker därför i första hand dig som redan har god erfarenhet av att arbeta som domare i förvaltningsdomstol. 

Ansvarstagande och engagemang är naturligt för dig. Du är analytisk och mycket effektiv. Ditt omdöme är mycket gott och du är noggrann. Du uttrycker dig väl både skriftligt och muntligt. Din samarbetsförmåga är mycket god. Du ska ha lätt för att arbeta självständigt och i arbetslag.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

____________________________

Den aktuella anställningen sker under förutsättning att den domare som nu är vikarierande rådman hos oss får en annan domartjänst.     

Vi vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och strävar också efter en jämn köns- och åldersfördelning.

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2019/002
Kontakt
  • Björn Johansson, lagman , 090-177401
  • Anna Frisén, chefsadministratör, 090-177415
Facklig företrädare
  • Christina Röckner, föredragande JUSEK , 090-177419
Publicerat 2019-01-08
Sista ansökningsdag 2019-01-23

返回职位空缺页面