Ystads tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Ystads tingsrätt är en domstol med ca 40 medarbetare. Tingsrätten ligger centralt i Ystad med bra kommunikationer till näraliggande orter såsom t.ex. Malmö och Lund. Tingsrätten hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och andra domstolsärenden. Ystads tingsrätt strävar efter att uppfattas som en modern domstol som värnar om en god arbetsmiljö, ett gott bemötande såväl internt som externt samt hög servicenivå.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete i en spännande verksamhet.

Du kommer att tillsammans med andra handläggare, domare och notarier m.fl. svara för skötseln av domstolens mål och ärenden utifrån ett processorienterat arbetssätt. Arbetet innebär bl.a. registrering och lottning av inkommande mål och ärenden, utfärdande av kallelser till parter och andra till domstolsförhandlingar, protokollskrivning och expediering av domar och beslut. Andra administrativa arbetsuppgifter som kan ingå är hantering av överklaganden samt gallring och arkivering.

I rollen som domstolshandläggare har du mycket kontakt med såväl allmänheten som med professionella aktörer inom rättsväsendet som t.ex. åklagare och advokater. När du nått tillräcklig erfarenhet finns möjligheten att du efter särskild delegation självständigt får fatta beslut om vissa handläggningsåtgärder. I tjänsten ingår också viss schemalagd tjänstgöring under helg i jourdomstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

-lägst gymnasieutbildning.

-erfarenhet av administration och service från domstolsarbete, advokatbyrå eller annan jämförbar verksamhet.

-goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

-god datorvana.

Meriterande är om du har genomgått utbildning till paralegal och även har vana från motsvarande arbete i rättskedjan samt erfarenhet av digitaliserade arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då arbetet kräver flexibilitet och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Att kunna arbeta tillsammans med andra, ha förmåga att skapa goda relationer liksom även ha förmåga till helhetsperspektiv i verksamheten är en förutsättning.

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Den 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Ystad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023 - 1
Kontakt
  • Karin Reslow, 0706691664
  • Maria Sandberg Rasmusson, 041169114
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-19

返回职位空缺页面