Förvaltningsrätten i Jönköping

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Förvaltningsrätten i Jönköping söker chefsadministratör

Vi söker en chefsadministratör som säkerställer ett gott stöd till domstolens verksamhet och som är beredd att ta sig an en stor variation av arbetsuppgifter som rör ekonomi-, personal- och övriga verksamhetsfrågor.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som chefsadministratör spänner över ett brett område, från frågor som kräver beslut direkt till mer långsiktiga och strategiska frågor.

Som chefsadministratör har du personalansvaret för den administrativa enheten och målkansliet. Du leder och fördelar arbetet på den administrativa enheten. Du ansvarar också för att verksamheten på den administrativa enheten och inom målkansliet bedrivs effektivt och enhetligt.

Du har en viktig roll i domstolens verksamhetsutveckling och kompetensförsörjning. Du har ansvar för bl.a. ekonomi- och personaladministration, upphandling, arkiv, IT samt lokal- och säkerhetsfrågor. Du har även en viktig roll i domstolens arbetsmiljöarbete. Som chefsadministratör har du också ett ansvar för förvaltningsrätten som budgetmyndighet och ska se till att de planer som föreskrivs för domstolen finns och hålls uppdaterade samt att anvisningar och arbetsinstruktioner inom det administrativa området är kända för personalen. Du är också involverad i rekrytering av personal.

Chefsadministratören ingår i ledningsgruppen samt är sammankallande för målkansliets och administrationens arbetsplatsträffar.

Arbetet är självständigt och flera olika arbetsuppgifter hanteras parallellt. I och med att den administrativa enheten är en liten arbetsgrupp är det en självklarhet att vi hjälps åt, framför allt vid frånvaro och arbetstoppar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, exempelvis inom HR, ekonomi eller juridik. Du ska ha ledarskapserfarenhet och gärna också chefserfarenhet. Erfarenhet av att leda och utveckla i statlig verksamhet liksom erfarenhet av ledningsgruppsarbete är meriterande. Även erfarenhet av arbete inom Sveriges Domstolar är meriterande.

Det är viktigt att du kan hantera ett digitalt arbetssätt, planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du ska kunna hantera stressiga situationer och snabbt kunna göra omprioriteringar. Du motsvarar högt ställda krav på ansvarstagande, omdöme och noggrannhet. Du är utåtriktad, positiv, har en utpräglad känsla för service och en god samarbetsförmåga. Din kommunikationsförmåga ska vara väl utvecklad och du kommunicerar på svenska i både tal och skrift utan svårigheter. Vidare krävs integritet och att du kan företräda arbetsgivaren professionellt i frågor som rör personal och i andra sammanhang.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Förvaltningsrätten i Jönköping har sin verksamhet i en modern domstolsbyggnad vid Munksjön i centrala Jönköping. På förvaltningsrätten arbetar ca 55 medarbetare. Verksamheten är indelad i två dömande enheter och ett kansli samt en administrativ enhet.

Förvaltningsrätten i Jönköping är en domstol som kontinuerligt arbetar med att utveckla verksamheten så att den svarar upp mot de krav som ställs på den. Som medarbetare inom Sveriges Domstolar har du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. I rollen som chefsadministratör har du förtroendearbetstid och du har upp till 35 semesterdagar beroende på din ålder. Det finns möjlighet att teckna enskilda överenskommelser , exempelvis om distansarbete. För oss är friskvård viktigt och vi genomför olika gemensamma aktiviteter utöver att erbjuda friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Vår personalförening planerar och genomför aktiviteter även utanför arbetstid.

Arbetsplatsen kännetecknas av engagemang, hjälpsamhet, ansvarstagande och delaktighet. På arbetsplatsen arbetar du tillsammans med engagerade kollegor med många olika kompetenser och bakgrunder. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och utmanas i ditt arbete.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer FJO 2023/127
Kontakt
  • Susanne Bagge, lagman, 036-156617
Facklig företrädare
  • Christina Samuelsson, ST, 036-156650
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-14

返回职位空缺页面