Förvaltningsrätten i Linköping

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.

Arbetsuppgifter

Arbetet som rådman är omväxlande, stimulerande och ansvarsfullt. Som rådman har du en central roll i förvaltningsrättens dömande verksamhet. Du ansvarar för att målen handläggs och avgörs rättssäkert och effektivt. I arbetsuppgifterna ingår att handleda andra jurister. Du deltar dessutom i domstolens utbildnings- och utvecklingsarbete. Vi strävar efter att erbjuda dig som domare arbetsuppgifter utifrån dina intressen och kunskaper. Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad vidareutbildning inom ramen för Domstolsakademin.

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig jurist ska du också svara upp mot högt ställda krav på omdöme, samarbetsförmåga och självständighet.

Du är drivande och engagerad som person och har intresse för att utveckla verksamheten så att den svarar upp mot högt ställda krav på kvalitet och god service till medborgarna. Du förutsätts vara drivande i målarbetet och ha förmåga att prioritera. Du ska dessutom ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och bidra till trivseln på arbetsplatsen. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för handledarskap och att du tycker om att dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Om Förvaltningsrätten i Linköping

Förvaltningsrätten i Linköping är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Domstolen är indelad i två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Arbetet på de dömande avdelningarna leds av två chefsrådmän. Vid de dömande avdelningarna arbetar utöver chefsrådmannen fyra ordinarie domare, två fiskaler samt ett antal föredragande jurister och notarier. Den administrativa avdelningen inkluderar administration och målkansli och leds av en chef. På Förvaltningsrätten i Linköping arbetar ca 80 medarbetare och vi finns på Garnisonsområdet i Linköping.

www.forvaltningsrattenilinkoping.domstol.se kan du läsa om hur det är att arbeta hos oss.  

Övriga upplysningar

Anställningen gäller under förutsättning att en befintlig rådman får annan sökt anställning. 

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via e-post till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 85-2023
Kontakt
  • Ronny Idstrand , tf. lagman, 013-251113
  • Mats Edsgården, chefsrådman, 013-251186
Facklig företrädare
  • Stefka Bokmark, Saco-S/Akavia , 013-251174
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-08-06

Tillbaka till lediga jobb