Mora tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Mora tingsrätt är en allmän underrätt som handlägger och avgör brottmål, tvistemål, konkursärenden och andra domstolsärenden. Vid tingsrätten finns 18 medarbetare.
Tingsrättens domkrets omfattar Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalens kommuner. Sveriges domstolar har påbörjat en omfattande digitalisering av målhanteringen och i detta arbete ligger Mora tingsrätt långt fram. Domstolen ligger i centrala Mora i en vacker byggnad från början av 1900-talet med utsikt över Siljan.

Mora tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Tingsrätten består av en dömande verksamhet med domare, notarier och domstolshandläggare. Till detta har vi en administrativ enhet som stödjer den dömande verksamheten.

Arbetsbeskrivning 

Som beredningsjurist på Mora tingsrätt är du mycket betydelsefull för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. Du arbetar med att självständigt bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgöranden, vara ordförande och/ eller protokollförare vid förhandlingar samt skriva förslag till domar och beslut. Det ingår även andra administrativa arbetsuppgifter i rollen så som exempelvis arbete med sekretess i brottsmålshantering.

En annan viktig uppgift är att vara ett stöd till tingsrättens notarier och medverka i deras utbildning samt vara till stöd till domstolens domare.

Kvalifikationer

Du har en juristexamen, är notarieutbildad och har några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har intresse för handledning av andra, har hög IT- och teknikmognad och har lätt att arbeta i olika IT-stöd. Du tycker om att skriva och du uttrycker dig mycket väl i det svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Som person har du en mycket god analytisk förmåga. Vidare är du flexibel och kan snabbt anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Du är noggrann och kan planera och organisera bland dina arbetsuppgifter och är mån om kvalitén. Vid situationer med hög arbetsbelastning är du lugn och stabil och har förmågan att prioritera ditt arbete och fokusera på rätt saker. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder dig

Som beredningsjurist erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Eftersom vi är en mindre domstol är bredden av arbetsuppgifterna stor. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom Domstolsverkets regi och andra utbildningar. Du erbjuds även attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka.

 

Anställningen är en tidsbegränsad anställning, med start i augusti till och med sista december 2023.

Sista ansökningsdagen är 12 juni, är du intresserad? Sök redan idag!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde augusti
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Mora
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer TMO 2023/32
Kontakt
  • Therese Bond, 0250-29600
  • Lars Tomth, 2250-29600
Facklig företrädare
  • Ann-Mari Ekman, ST, 0250-29600
  • Ulf Edsfors Nilsson, Akavia, 0250-29600
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb