Gotlands tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för en av vår tre rotlar och handlägga brottmål, tvistemål och ärenden. På tingsrätten arbetar domare, notarier och domstolshandläggare tillsammans och tar ett gemensamt ansvar för att målen och ärendena blir avgjorda på ett effektivt och rättssäkert sätt. Vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, effektivitet och trivsel.

Du kommer att märka att vi i stor utsträckning drar nytta av digitaliseringens fördelar. Vi värdesätter moderna arbetssätt, däribland digitaliserad mål- och ärendehantering. Det kommer att finnas möjligheter att i viss utsträckning arbeta på distans.

Som domare har du en viktig uppgift att vara ledare i vardagen. Målsättningen är att du ska kunna koncentrera dig på dömande uppgifter och på att handleda yngre jurister under utbildning.

Kvalifikationer m.m.

Arbetet som domare ställer höga krav på juridisk skicklighet, omdöme, samarbetsförmåga och självständighet.

Du ska ha vilja och förmåga att bidra till att tingsrätten uppfyller högt ställda krav på kvalitet och effektivitet. Det är viktigt att vara flexibel och lösningsorienterad, ha lätt för att samarbeta och medverka till trivseln på arbetsplatsen. Tingsrätten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten och du ska vara villig att delta aktivt i utvecklingsarbete och pröva nya arbetssätt.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Länken hittar du nedan.

https://www.domstol.se/domarnamnden/dokument-och-blanketter/

Om Gotlands tingsrätt

Gotlands tingsrätt är en av landets mindre tingsrätter, vilket präglar organisationen och det dagliga arbetet. Tingsrätten är en trivsam arbetsplats med drygt 15 kompetenta och engagerade anställda, däribland tre ordinarie domare (en lagman och två rådmän) och en fiskal. Arbetsplatsen kännetecknas av öppenhet, samarbete och gemensamt ansvarstagande. Verksamheten bedrivs för närvarande i kulturskyddade lokaler centralt i Visby. Ett arbete med inriktning på att omlokalisera tingsrätten till moderna och ändamålsenliga lokaler pågår.

Övriga upplysningar

Du gör en ansökan för denna tjänst via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du loggar in som ar-betssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Om du inte har något konto sedan tidigare behöver du skapa ett sådant och därefter på nytt klicka på länken till annonsen.


Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa skall bifogas i Varbi. Det är viktigt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansöknings-verktyget.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer TGO 2023-33
Kontakt
  • Sofia Rudolph, 0498/281421
Publicerat 2023-04-04
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb