Gävle tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Gävle tingsrätt är allmän domstol med Gävle, Sandviken, Hofors och Ockelbo kommuner som domsområde. Tingsrätten handlägger tvistemål, brottmål, ärenden och konkurser. Tingsrätten har omkring 40 anställda.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Dina arbetsuppgifter kommer att vara ekonomiadministrativa uppgifter såsom kassahantering och bokföring av fakturor m.m. samt sedvanliga receptionistsysslor. Du kommer även att arbeta med konkurser och gemensamma ansökningar om äktenskapsskillnad.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker Dig som har lätt för att lära Dig nya arbetsuppgifter och trivs med att hantera flera olika moment i arbetet. Du har en god samarbetsförmåga. Du har lägst treårig gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna med ekonomisk inriktning. Det är viktigt att Du är utåtriktad och att Du är serviceinriktad, flexibel och noggrann. Du måste också ha gott omdöme och vara stresstålig och ansvarskännande. Särskilt viktigt är det att Du kan ”ta folk” och att Du är vänlig och professionell även mot den som bråkar och är missnöjd. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och datorvana. Erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning är meriterande. Det är en fördel om Du har erfarenhet från ekonomisystemet Agresso.
 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda och värdesätter de kvalitéer som tillförs av etnisk och kulturell mångfald. Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb