Varbergs tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Är du en serviceinriktad ordningsvakt som vill arbeta med att skapa en säker och trygg miljö för såväl besökare som personal vid Varbergs tingsrätt? Vill du dessutom få möjligheten att vara med i uppstarten av domstolens säkerhetskontroll i egen regi? Då ska du nu söka tjänsten som ordningsvakt vid Varbergs tingsrätt!

Arbetet innebär

Som ordningsvakt ingår du i tingsrättens administrativa avdelning. Tillsammans med dina närmsta kollegor ansvarar du för att upprätthålla ordning och säkerhet i domstolens lokaler samt att såväl besökare som personal känner sig trygga och får en god service.

Din huvudsakliga uppgift som ordningsvakt är att bemanna domstolens reception och säkerhetskontroll samt tjänstgöra vid förhandlingar och på allmänna ytor. Du hanterar arbetsuppgifter kring larm- samt in-och utpasseringssystem, första hjälpen, brandskydd och besöksrutiner. Flexibel arbetstid tillämpas, men som ordningsvakt vid domstolen är viss arbetstid schemalagd och övertid kan bli aktuellt vid försenade förhandlingar. Efter att domstolen infört säkerhetskontrollen tillkommer helgjour i viss omfattning. 

Vid sidan av arbetet som ordningsvakt upptas en del av arbetstiden av löpande intern service. Detta arbete innefattar bland annat hantera inkommande e-post, posthantering, påfyllning av kontorsmaterial, enklare fastighetsunderhåll, men även administrativa sysslor såsom utlämnade av allmän handling och bokning av videokonferenser.

 

Vi söker dig som

Du har en avslutad gymnasieutbildning och har genomgått utbildning för ordningsvaktförordnade. Du har ett giltigt ordningsvaktsförordnande samt goda vitsord från tidigare arbete som ordningsvakt. Det är meriterande om du har genomfört utbildningen för att få tjänstgöra i domstolens säkerhetskontroll (LOV 2a§). Det är annars ett krav att du är villig att genomföra utbildningen.

Du är proaktiv, lösningsorienterad och ser till att saker blir gjorda. Arbetet som ordningsvakt är ett lagarbete vilket kräver en mycket god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt. Då det dagliga arbetet är händelsestyrt krävs att du är flexibel och har en god förmåga att kunna prioritera ditt arbete utifrån ändrade förutsättningar. Du trivs med att växla mellan praktiskt och administrativt arbete och har en utpräglad ansvars- och servicekänsla.

Du har en god datorvana och mycket god förmåga att utrycka dig på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du även har god förmåga att utrycka dig på engelska i tal. Du har normalt färgseende eftersom arbete vid röntgenmaskin kräver det.

På grund av de särskilda regler som gäller för kroppsvisitation enligt 9 § lagen (1981:1064) om säkerhetskontroll i domstol är tingsrättens ambition att anställa sökande av båda könen till dessa tjänster. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, lämplighet och förutsättningar att fungera bra vid vår domstol.

 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjlighet att få ta del av ett stimulerande och omväxlande arbetet på en trevlig domstol med 34 kompetenta och engagerade kollegor. Du hittar mer information om Varbergs tingsrätt inkluderat en virtuell rundtur på http://www.varbergstingsratt.domstol.se/.

 

Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer TVA 2023/90
Kontakt
  • Joakim Hurtig, 0340-628450
  • Jonas Bergh, 0340-628434
Facklig företrädare
  • Fredrik Hansson, ST, 0340-628424
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb