Attunda tingsrätt

Studerar du till jurist och är nyfiken på notarietjänstgöring och arbete på domstol? Som juristpraktikant hos oss får du en inblick i tingsrättens olika arbetsuppgifter och en allmän träning i praktisk juridik.

Vi söker ständigt studerande från juristprogrammet för praktik på tingsrätten. 

Flera av platserna är allmänna och en är inriktad på obeståndsrätt. Praktikperioden är 10 veckor på höst- eller vårtermin. Praktiken är på heltid eller 80 %. 

Praktikuppgifter

Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Du deltar framför allt i beredningen av brottmål och är protokollförare vid huvudförhandlingar och häktningsförhandlingar samt skriver förslag till domslut och beslut. Om möjlighet finns kan du också protokollföra eller närvara vid tvistemålsförhandlingar.

Praktiken med obeståndsrättslig inriktning utför uppgifter enligt ovan, men fokuserar särskilt på handläggningen av konkurser, företagsrekonstruktioner, likvidationer och skuldsaneringar.

Praktikanterna på tingsrätten är alltid mycket uppskattade bland både domare och notarier. Oavsett framtida yrkesplaner är praktiken en bra erfarenhet för att få en inblick i domstolsprocessen och rättsväsendet i stort.

Ansökan

Praktiken ska ske inom ramen för en universitetskurs på juristprogrammet. Exempelvis ”Juridik och praktik 15 hp" eller en annan kurs som är kombinerad med uppsats/examensarbete och ingår i juristexamen.  Du ska ha genomfört minst sex terminer på juristprogrammet. 

Din ansökan ska bestå av

- CV

- Personligt brev där du berättar varför du vill göra praktik hos oss, vilken praktikperiod och vilken praktik du är intresserad av, den allmänna eller den obeståndsrättsliga

- Resultatintyg från juristutbildningen

Har du frågor är du välkommen att kontakta HR-specialisterna Marie eller Annacarin nedan.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Platserna tillsätts löpande.

Om Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt har ca 150 medarbetare. Tingsrätten är en utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade och kunniga medarbetare. Tingsrätten strävar alltid efter ett utvecklat ledarskap och medarbetarskap. Vårt mål är att verksamheten ska kännetecknas av hög kvalitet och effektiv handläggning. Vi vill vara en arbetsplats där medarbetarna visar varandra omtanke och ser domstolen som en helhet. Vi ser också ett särskilt värde i att ha medarbetare med olika erfarenhet och bakgrund.

Verksamheten bedrivs i moderna och ändamålsenliga lokaler vid Sollentuna station, endast 15 minuter med pendeltåg från Stockholms Central. Huvudbyggnaden är ihopbyggd med Sollentunas nya landmärke, Färgskrapan. Förutom tingsrättens egna lokaler finns i Färgskrapan bland annat några av landets största rättssalar och högsäkerhetssalar som är tillgängliga för alla Sveriges domstolar.

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 29/8-22, 7/11-22, 16/1-23, 27/3-23
Löneform Oavlönad praktik
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Kontakt
  • Annacarin Granlund, 08-56169773,hr.attunda.tingsratt@dom.se
  • Marie Nilsson, 08-56169777,hr.attunda.tingsratt@dom.se
Publicerat 2022-07-14

Tillbaka till lediga jobb