Kammarrätten i Stockholm

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.

Arbetsuppgifter

Som kammarrättsråd har du en central roll i kammarrättens dömande verksamhet och ansvarar även för beredningen av vissa måltyper. I arbetsuppgifterna för ett kammarrättsråd ingår också att delta i domstolens remissarbete, att handleda fiskaler och föredragande jurister, att delta i domstolens utbildnings- och utvecklingsarbete samt att representera kammarrätten externt.

Kvalifikationer m.m.

Kammarrätten söker jurister med mycket goda kunskaper i det rättsliga regelsystemet. Du ska ha en mycket god analysförmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det läggs stor vikt vid att du tar eget ansvar och har ett mycket gott omdöme. Du förväntas ha en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör vara uthållig, stresstålig och mycket noggrann utan att förlora i effektivitet.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har ca 200 medarbetare, varav ungefär 140 är jurister och därav knappt 60 ordinarie domare. Organisationen består av fem dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en kammarrättslagman, en måladministrativ avdelning samt en administrativ enhet. Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen rör migrations-, skatte- och socialförsäkringsrätt.

Kammarrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Arbetet på domstolen präglas av öppenhet och inkludering.

Kammarrätten arbetar aktivt för ett hållbart arbetsliv och värnar om medarbetarnas välbefinnande genom ett brett utbud av aktiviteter kopplat till arbetsmiljö och hälsa. Domstolen är vackert och centralt belägen på Riddarholmen i Stockholm.

Kammarrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund.

Övriga upplysningar

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via e-post till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 59-2023
Kontakt
  • Stefan Holgersson, kammarrättspresident, 08-56169001
  • Heléne Lövung, kanslichef, 08-56169236
Facklig företrädare
  • Henrik Jansson Kammarrättsråd (Saco-S), 08-56169469
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb