Hyres- och arrendenämnden i Stockholm

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hyres- och arrendenämnden är en förvaltningsmyndighet med domstolsliknande uppgifter inom Sveriges Domstolar. En hyresnämnd prövar vissa tvister om hyra och bostadsrätt samt medlar och är skiljenämnd i sådana tvister. Arrendenämnden har motsvarande uppgifter i arrendetvister. Vi har vår arbetsplats i nya lokaler i Sickla, Nacka och är delvis samlokaliserad med Nacka tingsrätt. Sickla är ett område som växer med bostäder och arbetsplatser. Lokalerna når man med tvärbana via Gullmarsplan eller buss från Slussen och inom några år även med tunnelbana. Förutom cykelrum finns det möjlighet att hyra egen garageplats. I närheten finns Sickla köpkvarter med affärer, restauranger, träning, biograf och bibliotek. Mer information om nämndernas verksamhet finns på www.hyresnamnden.se 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär framför allt att föra protokoll vid nämndens förhandlingar, sköta skriftväxling, bereda ärenden och expediera. Arbetsuppgifterna liknar i huvudsak de uppgifter som en notarie utför i domstol. Efter förordnande ingår även självständigt beslutsfattande i ärenden om godkännande av överenskommelse om avståenden från besittningsskydd. De flesta av våra jurister är nyutexaminerade från juristutbildningen eller har arbetat i något år efter examen. Du kommer att arbeta med nämndens hyresråd, övriga jurister och handläggare.

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen (bifoga betyg och examensbevis) och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt, men också vara en bra ”lagspelare” och ha ett gott bemötande externt och internt.

Det är viktigt att du har förmåga att planera och prioritera bland dina egna arbetsuppgifter, men också att du kan se till hela arbetslagets behov.

Vi erbjuder dig

Är du intresserad av frågor kring hyres- och arrenderätt kan du hos oss få erfarenhet av dessa rättsområden. Dessutom kommer du att få erfarenhet av och kunskap i modernt domstolsarbete och i de verksamhetsstöd som används inom Sveriges Domstolar. Anställning vid nämnden ger meritpoäng vid ansökan till notarietjänstgöring och får avräknas tjänstgöringstiden. Att arbeta som jurist på nämnden är ett mycket bra sätt att förbereda sig inför en kommande notariemeritering.

Anställningsformen är särskild visstidsanställning. Anställningens längd 6-12 månader.

Nämnden erbjuder även medarbetare att ingå en enskild överenskommelse som ger möjlighet att delvis arbeta på distans.

Tillsättning av tjänsterna kommer att ske löpande.

 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, helst 14 augusti
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/104
Kontakt
  • Emma Cardell, hyresråd och enhetschef, 08-56166524
Facklig företrädare
  • Hanna Jönarp, Saco-S, 070-1040033
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tilbage til Ledige stillinger