Jönköpings tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt är en modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vid tingsrätten pågår ett kontinuerligt arbete med att utveckla verksamheten och frågor om kvalitet och effektivitet är viktiga för oss som arbetar här.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrät­ten i Jönköping och Hyres - och arrende­nämnden i Jönköping. Lokalerna är ända­målsenliga och ligger mycket centralt med närhet till goda allmänna kommunikationer.

Medarbetare på tingsrätten har möjlighet till mobilt arbete eller att ingå överenskommelse om distansarbete

Arbetsuppgifter

Jönköpings tingsrätt har cirka 60 medarbetare, varav 14 domare (ordinarie domare och fiskaler). Tingsrätten är indelad i tre avdelningar, två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. De dömande avdelningarna leds av chefsrådmän. Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv.

Tingsrätten anställer med början efter sommaren en eller flera tf. rådmän. Som tf. rådman kommer du att arbeta på en av våra dömande avdelningar tillsammans med andra domare, notarier, handläggarchefen och domstolshandläggare. Du kommer att få möjlighet att arbeta med alla måltyper som förekommer vid tingsrätten. Du kommer också få möjlighet att delta i vårt kontinuerliga utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du som söker ska uppfylla kraven i 4 kap. 1 § rättegångsbalken. Du kan nyligen ha blivit förordnad till hovrättsassessor, du kan också efter ditt assessorsförordnande ha arbetat med kvalificerat juridiskt arbete i annan verksamhet än domstol. Alternativt har du fullgjort en anställning som adjungerat råd i allmän domstol.

Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du är öppen, drivande och har ett intresse för att utveckla och förbättra verksamheten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen.

Övriga upplysningar

Anställningen är tidsbegränsad till sex månader. Det kan bli aktuellt med förlängning av anställningen.

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023–122
Kontakt
  • Karin Nacke, 036-156701
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb