Förvaltningsrätten i Falun

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Vill du vara en avgörande kugge? Är du pusselbiten vi saknar?

Arbetet innebär

Arbetet som föredragande är ett kvalificerat juridiskt arbete som är omväxlande och utmanande. Domstolen handlägger mål om beskattning såsom inkomst, mervärdesskatt, arbetsgivaravgifter och fastighetstaxering samt punktskatter till exempel energi- alkohol- och tobaksskatt.  Arbetsuppgifterna innebär bland annat att du får göra rättsutredningar, skriva förslag till domar och beslut, muntligen föredra mål för avgörande samt föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Arbetet som föredragande erbjuder möjligheter till kompetensutveckling genom intern handledning på domstolen. Det finns även möjligheter till kompetensutveckling genom utbildning hos Domstolsverket och Domstolsakademin. Vi är angelägna om att medarbetarna utvecklas i sin juridiska roll.

Vi söker dig som

Vi vill att du har ett stort intresse för skatterätt, relevanta förkunskaper och flera års tidigare erfarenhet av arbete med skattefrågor. Du har god analytisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl, framförallt skriftligt men också muntligt. Du har förmåga att arbeta noggrant och självständigt men kan också samarbeta med andra för att nå verksamhetens mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du bör ha juristexamen eller annan lämplig utbildningsbakgrund. Vi ser gärna att du är notariemeriterad eller har annan tidigare domstols- eller myndighetserfarenhet. Har du erfarenhet av arbete som skatteombud är det meriterande. 

Vilka är vi

Förvaltningsrätten i Falun är en mellanstor förvaltningsdomstol med en domkrets som omfattar Dalarnas och Gävleborgs län. Här tjänstgör drygt 50 personer bestående av domare, föredragande, notarier, domstolssekreterare och administrativ personal. Domstolen handlägger ett stort antal måltyper rörande tvister mellan den enskilde och det allmänna, dvs. stat, region och kommun. Det är fråga om bland annat socialförsäkringsmål, skattemål, mål om offentlig upphandling och tvångsingripanden mot person, biståndsmål enligt socialtjänstlagen och mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. Vi arbetar i en modern domstolsbyggnad, som vi delar med Falu tingsrätt. Arbetet är i hög utsträckning digitaliserat vilket underlättar arbete på distans. 

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor, och vi strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade medarbetare och god arbetsmiljö. Vår arbetsplats präglas av ansvar, respekt och vänligt bemötande, och vi vill ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar också en jämn köns- och åldersfördelning.

Övrigt

Lediga tjänster: en eller flera.

Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Lennart Furufors, lagman, 023-3830001
Facklig företrädare
  • Ulrika Feldreich, Saco-S, 023-3830031
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb