Varbergs tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Vill du utgöra en avgörande kugge inom Sveriges rättsväsende och ansvara för viktiga delar av en domstols arbete? 

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare arbetar du som en del av tingsrättens administrativa nav och erbjuds varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer ingå i ett team och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden fram till förhandling och avgörande. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. 

Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar samt expediera domar. Du kan även, efter beslut om delegation, få utföra åtgärder självständigt under eget ansvar såsom att utfärda stämning, förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning. I arbetet kan på sikt även ingå att föra protokoll vid förhandlingar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor, situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög belastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt.

Du har en avslutande gymnasieutbildning samt flerårig erfarenhet från administrativt arbete. Erfarenhet av arbete som handläggare företrädesvis på domstol eller annan myndighet är meriterande. Det är även meriterande om du har en för arbetet relevant eftergymnasial utbildning t.ex. paralegal.

Då arbetet till stor del utförs digitalt krävs det att du är van datoranvändare och tidigare arbete i IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem är meriterande. Arbetet innebär mycket kontakter internt och externt, något som ställer höga krav på samarbetsförmåga samt mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjlighet att få ta del av ett stimulerande och omväxlande arbetet på en trevlig domstol med 34 kompetenta och engagerade kollegor. Du hittar mer information om Varbergs tingsrätt inkluderat en virtuell rundtur på http://www.varbergstingsratt.domstol.se/.

 

Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningsperioden.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Varberg
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer TVA 2023/89
Kontakt
  • Joakim Hurtig, 0340-628450
  • Anette Svensson, 0340-628440
Facklig företrädare
  • Camilla Östh, ST, 0340-628457
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tilbage til Ledige stillinger