Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och den dömande verksamheten utförs av fem dömande avdelningar och två enheter för snabbspår i tvistemål och brottmål. Chefsrådmän leder verksamheten på de dömande avdelningarna och på snabbspåren för tvistemål och brottmål.

Medarbetare på de dömande avdelningarna och snabbspåren för tvistemål och brottmål är rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. Målen som prövas är tvistemål, familjemål och brottmål. På en av tingsrättens dömande avdelningar handläggs främst mål som prövas av Patent och marknadsdomstolen och där tjänstgör också patentråd. Patent- och marknadsdomstolen prövar mål och ärenden inom immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt.

Stockholms tingsrätt är en modern och öppen arbetsplats med ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Stockholms tingsrätt söker nu en beredningsjurist med indelning på snabbspåret för brottmål och en beredningsjurist med indelning på avd. 5/Patent- och marknadsdomstolen.

Dina arbetsuppgifter

På Stockholms tingsrätt är beredningsjuristens roll att i samarbete med andra personalkategorier på avdelningen eller enheten bereda målen för avgörande på ett effektivt sätt som håller hög kvalitet. Arbetsuppgifterna som beredningsjurist kan skilja sig åt mellan avdelningar och enheter.  

För beredningsjuristernas arbete på alla avdelningar och enheter för snabbspår gäller att beredningsjuristen ska stå för kvalitet och kontinuitet i beredningsrutinerna på avdelningen. Beredningsjuristen fungerar också som ett bollplank för notarierna och domstolshandläggarna i det löpande beredningsarbetet.

På en allmän avdelning och snabbspåren för brottmål och tvistemål består arbetsuppgifterna generellt i att självständigt bereda mål, göra rättsutredningar, skriva förslag till avgöranden och avgöra mål när förutsättningar finns. På snabbspåret för brottmål har du också möjlighet att leda huvudförhandlingar.

På Patent- och marknadsdomstolen består arbetsuppgifterna huvudsakligen i att bereda och föredra registreringsärenden avseende immaterialrätt samt delta i beredningen av patentärenden och avdelningens övriga mål genom att bl.a. göra rättsutredningar, sätta upp förslag till beslut och protokollföra vid förhandlingar eller sammanträden. Tjänstgöringen kan också innebära att göra visst beredningsarbete åt den handläggning som görs inom Unified Patent Court som har sina lokaler i samma byggnad som Stockholms tingsrätt.

Dina kvalifikationer

Du ska vara notariemeriterad från tingsrätt. 

Vi söker dig som har en god problemlösningsförmåga och kan se till helheten och är duktig på att prioritera. Du arbetar resultatorienterat, lär dig snabbt och kan använda din kunskap flexibelt. Inom ramen för ditt arbete driver du ditt arbete självständigt, tar egna initiativ och har en hög anpassningsförmåga samt förhåller dig engagerad även i utmanande situationer. Du har en mycket god kommunikativ förmåga vilket gör att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. På Patent- och marknadsdomstolen krävs också mycket goda kunskaper i engelska.

Beredningsarbetet i tingsrätten ställer höga krav på juridisk skicklighet men vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2023-06-19

Bifoga CV, personligt brev och notariebetyg i din ansökan.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i din ansökan.

Anställning

Antal platser: En eller flera

Mer information om tjänsten

För mer information om tjänsten som beredningsjurist, kontakta;

Malou Lindblom, chefsrådman, 08-561 653 75

Stefan Johansson, chefsrådman, 08-561 654 28

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta:

Veronica Odell, HR-specialist, 08-561 650 27

Fackliga företrädare

Patrik Rydman, SACO-S, 08–561 654 61
Anette Skalmark ST, 08-561 654 37
Carina Forsberg ST, 08-561 652 77

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Enligt ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/0330
Kontakt
  • Malou Lindblom, 08-56165375
  • Stefan Johansson, 08-56165428
  • Veronica Odell, 08-56165027
Facklig företrädare
  • Patrik Rydman, 08-56165461
  • Anette Skalmark, 08-56165437
  • Per Stojaninovic, 08-56165358
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tilbage til Ledige stillinger