Förvaltningsrätten i Stockholm är en modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet och effektiv handläggning, som i huvudsak sker digitalt.
Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol och en av landets fyra migrationsdomstolar. Vi är ca 500 medarbetare och våra största måltyper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål och skattemål. Här kan du, tillsammans med kollegor med många kompetenser och bakgrunder, utvecklas och utmanas i ditt arbete.

Här gör du skillnad varje dag!

Om tjänsten

Arbetet som t.f. rådman är stimulerande och ansvarsfullt. Som tf. rådman har du en central roll i förvaltningsrättens dömande verksamhet och ansvarar för att målen handläggs och avgörs rättssäkert och effektivt. I arbetsuppgifterna kan det även ingå att handleda andra jurister.

 

Kvalifikationer

Du är eller har varit ordinarie domare eller är eller har varit ledamot eller fiskal i kammarrätt eller hovrätt eller har under minst sex månader utfört en kammarrätts- eller hovrättsfiskals arbetsuppgifter

Arbetet som tf. rådman ställer höga krav på juridisk skicklighet, omdöme, samarbetsförmåga, arbetskapacitet och självständighet och du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Länken hittar du nedan.

Dokument och blanketter - Domarnämnden (domstol.se)

 

Anställning

Tidsbegränsad anställning i sex månader med eventuell möjlighet till förlängning. 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer FST 2023/312
Kontakt
  • Maria Askersjö, HR-specialist, 08-56168339
Facklig företrädare
  • Maria Peldius, Saco-S, 072-1830795
  • ST, stfackklubbfst@gmail.com
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tilbage til Ledige stillinger