TEK 2023/65

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

 

 

Om Eksjö tingsrätt 

Eksjö tingsrätt är en öppen och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi är idag omkring 25 anställda och tingsrätten har en målenhet och en administrativ enhet. Arbetsplatsen präglas av nära samarbete mellan medarbetarna. Under hösten kommer en ombyggnation inledas i syfte att förbättra tingsrättens personalutrymmen.

Vi söker nu en vikarierande domstolshandläggare som ska tjänstgöra i första hand på tingsrättens
målavdelning. Som domstolshandläggare hos oss kommer du att vara en del i arbetslaget på målenheten. 

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Arbetet som domstolshandläggare innebär att du hanterar handlingar i mål och ärenden från att de kommer in till domstolen till dess att målet/ärendet är avgjort och besvarar frågor i mål och ärenden. Du kommer att arbeta med handläggning av brottmål, tvistemål och ärenden. I det arbetet kommer du att handlägga mål och ärenden samt expediera domar och beslut. Som domstolshandläggare kommer du att ha mycket kontakt med myndigheter, parter, ombud samt media, nämndemän och allmänheten. 

Du kommer att samarbeta med domstolshandläggare, domare, notarier, beredningschefen och övrig personal. Tillsammans med dem kommer du att verka för att målen och ärendena avgörs på ett snabbt och rättssäkert sätt med hög kvalitet.

Vikariatet löper till och med december 2023 men kan eventuellt förlängas.

Kvalifikationer

Arbetet är självständigt och tidvis med ett högt tempo. Därför förväntas du vara ansvarstagande,
engagerad och effektiv. Du behöver ha en mycket god förmåga att snabbt lära dig nya saker. Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för och trivs med att ställa om. För att trivas i rollen som domstolshandläggare behöver du ha en god förmåga att hantera stress och samtidigt vara noggrann och trivas med variation i arbetet. Eftersom du kommer att arbeta i ett team i en gemensam beredningsorganisation behöver du också ha en mycket god samarbetsförmåga.

Du har en treårig gymnasieutbildning. Du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift. Mycket god datorvana är ett krav. Du behöver också ha förmåga att löpande ta till dig förändringar i olika IT-system och arbetssätt. Eftersom vikariatet förutsätter att du snabbt kommer in i nya arbetsuppgifter, och gott samarbete, kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Färsk erfarenhet av arbete i tingsrätt och med de verksamhetsstöd som används där, liksom av arbete i en beredningsorganisation, är meriterande.

Vi kommer eventuellt att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag! 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Eksjö
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer TEK 2023/65
Kontakt
  • Anna Sjöman, 036-155502
Facklig företrädare
  • Marie-Louise Pallin Dolk (ST), 070-2937717
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tilbage til Ledige stillinger