Solna tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om arbetsplatsen

Solna tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Domstolen är med omkring 145 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. Här handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har idag fem avdelningar, en administrativ avdelning och fyra dömande avdelningar. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll eller organisatorisk tillhörighet. På tingsrätten arbetar vi aktivt med att förbättra och utveckla verksamheten där du med ditt engagemang får chans att bidra. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt. Tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna.

Administrativa avdelningen har idag 25 medarbetare och ansvarar för alla frågor som rör ekonomi, personal, registratur, arkiv, IT och teknik, reception, vaktmästeri, internservice och säkerhet.

 

Arbetet innebär

Vi är ett arbetslag med ordningsvakter och expeditionsvakter som arbetar tätt tillsammans. Vi värdesätter och lägger stor vikt vid att ta tillvara på varandras styrkor genom gott samarbete, problemlösning och tydlig kommunikation.

Vi söker en eller flera ordningsvakter för tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vår nya ordningsvakt kommer att ha följande arbetsuppgifter:

- Solna tingsrätt har säkerhetskontroll i entrén med röntgen för att öka tryggheten i våra lokaler. Denna bemannas av våra ordningsvakter.

- Ordningshållning under förhandlingar och i allmänhetens utrymmen.

- Passerkort, larm och besöksrutiner.

- Bemanna receptionen och där arbeta med att ge service till besökare och hantera administrativa uppgifter, exempelvis att boka studiebesök, boka nämnd och besluta om ersättning till kallade personer.

- Internservice, exempelvis posthantering, utlämnandefrågor, lokaltillsyn, IT-och teknikfrågor, lager, underhåll m.m.

- Brandronder, brandskyddsutrustning och första hjälpen.

Kvalifikationer

Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Du ska ha genomgått utbildning för ordningsvaktsförordnande och du ska ha ett giltigt ordningsvaktsförordnande. Du bör ha ett normalt färgseende eftersom arbete vid röntgenutrustning kräver det.

Anställningen ställer höga krav på servicekänsla, samarbete, ansvarstagande och administrativ förmåga. Särskilt viktigt för oss är att du är serviceinriktad och vill ta ansvar för en reception och en tingsrätt där målet är att alla som kommer i kontakt med oss får korrekt service och ett bra bemötande. Du är initiativtagande och ser till att lösa uppkomna problem både i samverkan med dina kollegor och på eget initiativ. Vidare är du tydlig i din kommunikation. Datorvana och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska krävs.

Du är även villig att genomgå polisens utbildning för säkerhetskontroll samt utbildning för att använda röntgen om du inte redan gjort det.

Arbetspsykologiska tester kommer att användas vid denna rekrytering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Ansökningsförfarande

  • Fullständig ansökan görs i Varbi.
  • I fältet för ditt Personliga brev beskriver du varför du sökt anställning som ordningsvakt samt beskriv på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet.
  • I fältet Arbetslivserfarenheter och utbildningar anger du dina erfarenheter, observera att CV inte ska bifogas eller laddas upp. Ange tidigare arbetsplatser med tillhörande arbetsuppgifter samt tidsperioder. Var god specificera anställningstidens längd i fritext; År-Månad-Dag (exempel från: 2020-01-01 till: 2020-12-31). 
  • Ladda upp slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande och från eventuella eftergymnasiala studier, andra intyg.
  • Ladda upp ditt ordningsvaktsförordnande. Behöver du komplettera intygen så ska det framgå i det personliga brevet.
  • Ange d.nr. TSA 2023/690

Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2023.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer TSA 2023/620
Kontakt
  • Therese Höök, HR-specialist, therese.hook@dom.se , 08-56165814
  • Nuri Karan, Ordningsvaktschef, 08-56165975
Facklig företrädare
  • Gun-MarieTaabu, rådman (Akavia), 08-56165827
  • Elina Jonsson, domstolshandläggare (ST), 08-56165837
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb