Nacka tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Nacka tingsrätt är en domstol med cirka 150 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljöstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt utsöknings- och exekvaturärenden. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljö- och fastighetsmål samt mål enligt plan- och bygglagen.

Tingsrätten är indelad i fyra dömande avdelningar, två allmänna och två mark- och miljöavdelningar, med vardera ca. 30 medarbetare. Chef för en dömande avdelning är chefsrådmannen och till sin hjälp har chefsrådmannen en ställföreträdare och en handläggarchef. På varje dömande avdelning finns det ca 10 domstolshandläggare som bereder mål och ärenden från det att de kommer in till domstolen till dess att de vinner laga kraft. Vi söker nu en handläggarchef till en av de allmänna avdelningarna.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete ingår att leda och utveckla arbetet inom domstolshandläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna på din avdelning och genomför medarbetarsamtal och lönesamtal. Du ansvarar också för att dina medarbetares kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Utöver ditt arbete som chef kommer du även att stödja det operativa arbetet med handläggning av mål och ärenden.

I ditt arbete är du med och bidrar till att verksamheten bedrivs effektivt och ändamålsenligt med hög kvalitet. Du samarbetar med chefsrådmannen och chefsrådmannens ställföreträdare i ledning och uppföljning av verksamheten på avdelningen. Som handläggarchef kommer du även att samverka med övriga handläggarchefer på tingsrätten.

Kvalifikationer

Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet med personalansvar. För att bli framgångsrik i rollen ska du ha stor erfarenhet av handläggning av mål och ärenden vid allmän domstol. Erfarenhet från samordnande eller arbetsledande funktion från domstol eller annan myndighet är meriterande. Du ska ha lägst gymnasieutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet.

Som chef har du en god förmåga att kommunicera och leda och motivera dina medarbetare. Du är lyhörd och mån om att skapa engagemang och delaktighet runt ditt och medarbetarnas gemensamma uppdrag.

Som person är du trygg och har god självinsikt. Du är drivande och har förmåga att prioritera och strukturera arbetet för dig och andra. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till samtliga personalkategorier. Du är ansvarstagande och trivs med att hitta lösningar på de problem som uppstår. Du har också en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina ledaregenskaper och personliga egenskaper.

Testförfarande kommer att ingå som del i urvalsprocessen.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Charlotte Kugelberg, chefsrådman avdelning 2, 0702-372819
Facklig företrädare
  • Annika Landström, ST, 08-56165615
  • Anders Lillienau, SACO-S, 070-185 53 77
Publicerat 2020-01-31
Sista ansökningsdag 2020-02-21

Return to job vacancies