Förvaltningsrätten i Karlstad

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Arbetsbeskrivning

Nu kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete som tf. rådman hos oss på Förvaltningsrätten i Karlstad.

Som tf. rådman får du arbeta med många olika typer av mål. Du kommer att vara placerad på en av domstolens dömande enheter med inriktning på socialförsäkringsmål. Arbetet är stimulerande, utvecklande samt ställer krav på självständighet och personlig integritet. Som domare på förvaltningsrätten är du en viktig del i domstolens arbete för att ge tillgång till rättslig prövning på ett rättssäkert och effektivt sätt. I arbetsuppgifterna ingår även handledning av notarier.

Kvalifikationer

Förutom att du ska vara en erfaren, skicklig och analytisk jurist krävs att du är flexibel och har en hög arbetskapacitet. Du ska snabbt kunna sätta dig in i rollen som domare på underrätt och omgående kunna delta i den dömande verksamheten. Det krävs att du är drivande i målarbetet och har en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverkar till god stämning på arbetsplatsen. Du förväntas också delta i domstolens utvecklingsarbete.

Som person är du trygg och stabil och har god självinsikt. Du som söker ska vara kammarrätts- eller hovrättsassessor eller ha erfarenhet av adjunktion i överrätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Microsoft Word - Kravprofil ordinarie domare (domstol.se)

Om Förvaltningsrätten i Karlstad

Förvaltningsrätten i Karlstad är en mellanstor domstol med ca 50 anställda som årligen avgör ca 6 000 mål. I domstolens domkrets ingår Örebro och Värmlands län. Förvaltningsrätten är samlokaliserad med Värmlands tingsrätt i centralt belägna och moderna lokaler i Rådhuset i Karlstad.

Förvaltningsrätten är indelad i två dömande enheter som leds av varsin enhetschef. Domstolen handlägger cirka 500 olika måltyper bl.a. biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och upphandlingsmål. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare.

Karlstad är en levande och växande kommun med ca 96 000 invånare. Här finns universitet, statliga myndigheter, industri och handel. Det finns mycket goda möjligheter till trivsam boendemiljö och innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm, Göteborg och Oslo.

Övriga upplysningar

Skicka din skriftliga ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som du önskar åberopa till: forvaltningsrattenikarlstad@dom.se

Tidsbegränsad anställning om 6 månader med möjlighet till 6 månaders förlängning med start januari 2024.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer FKA2023/193
Kontakt
  • Ulrika Melin, lagman, 054-148501
  • Maria Arnljots, rådman, 054-148565
Facklig företrädare
  • Lily Maher, Akavia, 054-148527
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb