Östersunds tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Östersunds tingsrätt söker en alternativt två medarbetare som service-inriktad administratör och ordningsvakt.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Tillsammans med övriga i receptionen så sköter ni tingsrättens registratorslåda, internservice och allmän kontorsservice exempelvis posthantering, lokaltillsyn, teknikfrågor, lager, underhåll, arkivfrågor m.m.
Ni bemannar receptionen, ger service till besökare, sköter administrativa upp-gifter, exempelvis boka studiebesök, besluta om ersättning till kallade personer och hanterar beställningar på material från tingsrätten.
Ordningshållning under förhandlingar samt i allmänhetens utrymmen, passerkort, larm, besöksrutiner. Brandronder, brandskyddsutrustning och första hjälpen. Teknik i salar, introduktion av nyanställda främst gällande säkerhetsfrågor.
Vissa andra administrativa eller målrelaterade arbetsuppgifter kan förekomma.Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Du som söker ska ha lägst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper. Du som söker ska ha lägst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper.
Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga, servicekänsla, samarbete och ansvarstagande. Särskilt viktigt för oss är att du har ett intresse för IT och teknik. Tempot kan variera under veckans dagar, vilket innebär att du bör kunna ha förmågan till att prioritera vilka arbetsuppgifter som ska utföras först.
Vi uppställer inget formellt krav på att du redan innehar ordningsvaktsutbildning, utan är du rätt sökande för oss har vi möjlighet att erbjuda denna utbildning. Det viktiga är att du har intresset av att arbeta som delvis ordningsvakt samt även uppfyller de kvalifikationer som krävs för att bli ordningsvakt.
En anställning som kombinerad administratör och ordningsvakt vid en tingsrätt ställer särskilda krav på gott omdöme, integritet, samarbetsförmåga, ansvars-känsla, noggrannhet och stresstålighet. Det är viktigt att du är serviceinriktad och att du trivs med att vara en del av ett arbetslag. Du ska som ordningsvakt i funktionen både i tanke och ord arbeta som en enhet med ett utpräglat gott bemötande innefattande tillit och respekt för varandra och den gemensamma uppgiften. Du ska också kunna arbeta självständigt samt kunna ta initiativ och lösa problem.
Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Ytterligare goda språkkunskaper i bland annat engelska är meriterande. Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.
Tingsrätten vill ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald till-för verksamheten och eftersträvar också en så jämn köns- och åldersfördelning som är möjligt.Vi erbjuder dig

Månadslön Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Ange därför gärna dina löneanspråk redan i ansökan!
Anställningsform: Tillsvidareanställning samt ev. ett vikariat
Vår nya medarbetare anställs på heltid med sex månaders provanställning


Vilka är vi

Östersunds tingsrätt är en medelstor domstol som består av tre enheter, allmänna enheten, mark- och miljödomstolen samt en administrativ enhet. Sammanlagt är vi ca 50 medarbetare. Östersunds tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats där vi bedriver ett aktivt arbete med att nå satta mål för verksamheten. Vi arbetar även aktivt med att utveckla vårt eget arbetsmiljöarbete där trivsel och friskvård ligger oss varmt om hjärtat - varje medarbetare är hos oss en viktig resurs i att utveckla detta arbete. Som administratör/ordningsvakt ingår Du som en del i arbetsgemenskapen på domstolen, där alla har både möjlig-heter och ansvar att påverka utvecklingen mot den bästa möjliga arbetsplatsen.
Du som söker kommer att ha din placering på den administrativa enheten, men anställs av Östersunds tingsrätt. Enheten består idag av 9 medarbetare inkl. enhetschefen, tre av dessa tjänster har funktionen som administratör/ordningsvakt och bemannar främst receptionen, 5 övriga administratörer med kombinationstjänster inom ex. områdena IT/PA-EA/Vaktmästeri.
Om du är intresserad av tjänsten hos oss så kommer du till Östersund en stad där man njuter av livet året om, men lite extra under vårvintern som av många östersundsbor betraktas som den bästa årstiden. Det är korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till nöjesliv och fritidsaktiviteter, något som ger förutsättningar för en livsstil med mer tid för att verkligen leva! Lägg därtill ljusa sommarnätter, närhet till fjäll och sjö samt riktiga vintrar med mycket snö. Östersunds kommun har ca 59 000 innevånare, se mer på www.ostersund.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer tos 2018/104
Kontakt
  • Lena Gråberg, 063-150626
Facklig företrädare
  • Ulla Wikman, ST Sveriges Domstolar , 063-150673
  • Anna Uddenberg, JUSEK, 063-150660
Publicerat 2018-12-19
Sista ansökningsdag 2019-01-12

Takaisin avoimiin työpaikkoihin