Kristianstads tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Kristianstads tingsrätt

Kristianstads tingsrätt är en mindre allmän domstol med cirka 30 medarbetare bestående av domare, tingsfiskaler, tingsnotarier, domstolshandläggare samt administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats belägen i trevliga och moderna lokaler centralt i Kristianstad. Vi arbetar aktivt med att förbättra och utveckla verksamheten där du med ditt engagemang bidrar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ytterligare en ordningsvakt till vår reception/säkerhetskontroll. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp bestående av fyra ordningsvakter.

Arbetet medför många kontakter och samverkan med andra myndigheter/organisationer, allmänhet och media. Arbetet medför även samverkan med andra personalkategorier på tingsrätten, t.ex. domare och domstolshandläggare.

Som ordningsvakt på tingsrätten kommer du tillsammans med övriga ordningsvakter:

 • att se till att domstolens besökare blir väl bemötta, får god service och känner sig trygga i domstolens lokaler,
 • att ta en aktiv del i tingsrättens säkerhetsarbete, hantera larm, passerkort och rutiner för säkerhetsarbetet,
 • att ansvara för ordningshållningen under förhandlingar och i de allmänna utrymmena,
 • att löpande utföra arkivarbete,
 • att vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och sammanträden,
 • att bemanna receptionen och besvara allmänhetens frågor kring målhantering, förhandlingar m.m.
 • att hantera administrativa uppgifter samt vissa handläggaruppgifter inom den  dömande verksamheten, bokning av studiebesök och nämndemannahantering,
 • att ge intern service i form av bl.a. kontorsservice, posthantering, utlämnandefrågor, lokaltillsyn, teknikfrågor, leveransmottagning m.m.,
 • att bemanna fast säkerhetskontroll tillsammans med övriga ordningsvakter.

Arbete efter ordinarie arbetstid förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasiekompetens och ett aktuellt ordningsvaktsförordnande. Det är ett krav att du har genomgått eller är villig att genomgå polisens specialutbildning för säkerhetskontroller i domstol samt utbildning för att använda röntgen.

Vi ser gärna att du har arbetat tidigare med service både internt och externt, t.ex. i en reception eller vaktmästeri. Har du erfarenhet från arbete vid domstol eller annan myndighet är det meriterande. Det är även meriterande om du har intresse och erfarenhet av arkivarbete och administrativ handläggning.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på din förmåga att möta människor i olika situationer. Du ska därför vara serviceinriktad, lösningsorienterad och ha en god samarbetsförmåga. Du bör även vara initiativrik, praktiskt lagd och se till att saker blir gjorda. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig på svenska, såväl i tal som i skrift. Kunskaper i andra språk kan vara meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du är initiativtagande, flexibel och kan hantera tempoväxlingar i arbetet och snabbt anpassa dig till nya omständigheter. Du har en god kommunikativ förmåga, har lätt för att samarbeta och förmåga att prioritera. Du tar ansvar för att hjälpa till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. 

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AD 165-22
Kontakt
 • Susanne Bengtsson, 044-183616,susanne.bengtsson@dom.se
 • Mats Rignell, 044-183632,mats.rignell@dom.se
Facklig företrädare
 • Peter Valdemarsson, ST inom Sveriges Domstolar, 044-183640,peter.valdemarsson@dom.se
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Tillbaka till lediga jobb