Norrtälje tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Ordningsvakter till Norrtälje tingsrätt

 

Inledning

Norrtälje tingsrätt planerar för att från och med hösten 2023 ha en fast säkerhetskontroll och söker därför efter ordningsvakter. Är du intresserad av att arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Då kan detta vara ett jobb för dig! 

Arbetet innebär

Som ordningsvakt på tingsrätten kommer du bland annat att:

  • Bemanna säkerhetskontrollen.
  • Vid behov av höjd säkerhet närvara vid förhandlingar samt vid behov bistå med teknisk hjälp i förhandlingssalar.
  • Bemanna receptionen.
  • Hantera larm, passersystem och besöksrutiner.
  • Delta i arbetet med den interna servicen som posthantering, lokaltillsyn, teknik- och IT-frågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel.
  • Utföra administrativa arbetsuppgifter såsom lämna ut offentliga handlingar, fördela och besvara förfrågningar, arbeta med det digitala nämndemannasystemet, digitala utbetalningssystem och fakturahanteringssystem.
  • Arbeta med ärende- och målhantering, vilket innebär bland annat att förbereda förhandlingar, registrera inkomna handlingar, expediera domar, gallring, annan ärendehantering och arbete med gemensamma ansökningar om äktenskapsskillnader m.m. 
  • Ansvara för brandskyddsarbete och brandronder.

Flexibel arbetstid tillämpas men som ordningsvakt vid domstolen är viss arbetstid schema­lagd samtidigt som det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå även efter ordinarie arbetstids slut.

Vi söker dig som

har giltigt ordningsvaktsförordnande, har godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis, har erfarenhet av liknande arbete som beskrivs ovan, är van datoranvändare och har intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram, har goda kunskaper i svenska och engelska. 

Tidigare erfarenhet från arbete inom rättsväsendet, företrädesvis domstol eller annan myndighet som arbetsgivaren bedömer relevant är meriterande. Erfarenhet av arbete i säkerhetskontroll är meriterande. 

Eftersom arbetet som ordningsvakt innebär att vara ansiktet utåt är det viktigt att du har ett bra bemötande, ett gott omdöme och en utpräglad känsla för service. Eftersom du har eget ansvar för ett flertal arbetsuppgifter är det viktigt att du har ett eget driv samt är ansvarstagande och har förmåga att se arbetsuppgifter och uppkomna situationer ur ett helhetsperspektiv. Du har mycket god samarbetsförmåga, är strukturerad och har även en god planeringsförmåga.

P.g.a. de särskilda regler som gäller för kroppsvisitation enligt 9 § lagen (1981:1064) om säkerhetskontroll i domstol är tingsrättens ambition att anställa sökande av båda könen till dessa tjänster.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete där tonvikten ligger på att ge god service, såväl internt som externt. Arbetet bedrivs i fräscha och ljusa lokaler och du erbjuds även attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och fler semesterdagar än lagstadgat.

Vilka är vi

Norrtälje tingsrätt är en allmän domstol, vars huvudsakliga uppgifter är att handlägga brottmål och tvistemål. Tingsrätten har för närvarande ungefär 20 anställda, varav omkring hälften är jurister och hälften arbetar som domstols­handläggare och/eller med administration.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Övrig information

Vi söker upp till tre ordningsvakter. Anställningarna är tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning. Tillträde den 1 september 2023 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 14 juli 2023. Är du intresserad? Sök redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/24-31
Kontakt
  • Thomas Källberg, 0176-76833
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-07-14

Tillbaka till lediga jobb