Blekinge tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Vill du ha ett meningsfullt arbete i en av samhällets viktigaste verksamheter? Vill du arbeta med kompetenta och trevliga kollegor? Nu finns möjligheten att arbeta som domstolshandläggare hos oss och bli en del av vår verksamhet! 

Arbetsuppgifter

Arbetet som domstolshandläggare vid tingsrätten innebär att du tillsammans med övriga domstolshandläggare registrerar och bereder mål och ärenden. Ibland hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt och vissa mål innebär självständig beredning fram till förhandling. Du ser till att domstolens för- och efterarbete i olika mål och ärenden genomförs på ett opartiskt och effektivt sätt. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna utförs självständigt och med eget ansvar. Utöver dina handläggarkollegor arbetar du tillsammans med domare och andra jurister. Arbetet förutsätter att du är en skicklig och ansvarsfull administratör.

Du expediera domar, bevaka frister och planera rättegångsdagar samt protokollför vid rättegångar. En dag i domstolen är varierande och innehållsrik och du har mycket kontakt med kollegor, med allmänheten och med rättens parter, det vill säga advokater, åklagare, tolkar och vittnen. Som domstolshandläggare erbjuds du utbildning och får kontinuerlig kompetensutveckling.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Att arbeta efter struktur och ha ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Du är utvecklingsorienterad och har god självinsikt.

Du har avslutad gymnasieutbildning med examen och minst två års arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av domstolsarbete eller arbete inom annan statlig tjänst som bedöms som likvärdig.

Du är en van datoranvändare och uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språkkunskaper kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du ska bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan samt ange löneanspråk.

Vilka är vi

Blekinge tingsrätt är en allmän domstol med 39 medarbetare. Vi är en öppen och modern domstol och vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, samarbete och engagemang. Våra kulturhistoriska lokaler är vackert och centrat belägna i Karlskrona.

Vi söker nu en domstolshandläggare till vårt Kansli.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Marie Hallberg, kanslichef, 0455-335429
Facklig företrädare
  • Monica Baxter, ST, 072-2021628
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb