Förvaltningsrätten i Göteborg

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med cirka 280 medarbetare. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar.

Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Vi erbjuder ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och likabehandling och anser att balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra. Vi arbetar även kontinuerligt med kvalitets- och utvecklingsarbete. Vi finns i trevliga och moderna lokaler i centrala Göteborg.

Domstolen har för närvarande sex dömande avdelningar som var och en har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – skatterätt eller socialförsäkringsrätt. Därutöver arbetar alla dömande avdelningar med migrationsmål. Målkanslienheterna och enheten för registratur och arkiv utgör domstolens måladministrativa avdelning. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av enheten för administrativt kansli och enheten för IT, säkerhet och service.

Inledning

Vi söker dig som vill ha ett meningsfullt arbete där din uppgift är att se till att våra gemensamma skattemedel används på klokast möjliga sätt för att mål och ärenden ska avgöras snabbt och med hög kvalitet. Som controller är du en del av enheten för administrativt kansli med administrativa direktören som närmaste chef. Du är ensam controller och ingår i vårt administrativa kansli med tretton engagerade och kunniga kollegor, både administratörer och specialister, som tillsammans skapar förutsättningar för verksamheten att nå sina mål och bidrar till verksamhetsutveckling. 

Arbetsuppgifter

Du arbetar nära den administrativa direktören och lagmannen i operativa och strategiska frågor som bland annat rör budget-, ekonomistyrnings-, planerings- och bemanningsfrågor. Även ekonomisk- och redovisningsmässig uppföljning samt verksamhetsuppföljning ingår i arbetet. Du kommer exempelvis arbeta med att upprätta budget, prognos och uppföljning samt vara behjälplig vid upprättande av månads- och årsbokslut. Förutom detta kan arbetsuppgifter inom upphandling liksom daglig ekonomiadministration förekomma. 

Du kommer vara ett bollplank för verksamhetens chefer genom att med hjälp av olika typer av data ta fram underlag för beslut och därför ställer arbetet höga krav på siffersinne, pedagogisk- och kommunikativ förmåga.

Vi arbetar med ekonomisystemet Unit4, analysverktyget Qlik Sense och naturligtvis även Exel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomiområdet samt gedigen erfarenhet av att sammanställa och dra slutsatser utifrån data i en liknande roll. Alternativt har du en likvärdig utbildning och jämförbara erfarenheter som arbetsgivaren bedömer motsvara kvalifikationskraven. Du har goda kunskaper i Officepaketet och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Du har erfarenhet av ekonomisk redovisning och förmåga att sammanställa och dra slutsatser utifrån stora mängder data. För att på bästa sätt kunna få nytta av dina analyser ser vi också att du har en stark kommunikativ förmåga och att du har lätt för att bygga goda relationer. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, där förmågan att vara noggrann och samtidigt ha ett helhetsperspektiv värderas högt. Du planerar och tar initiativ samt driver självständigt ditt arbete från start till mål.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete i en av Sveriges största domstolar. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt bidra till domstolens utveckling. Balans mellan arbete och fritid är en viktig förutsättning för att trivas och må bra.

Vi ser gärna att du skriver din ansökan på svenska.

Varmt välkommen att söka tjänsten! 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer FGO 2023/794
Kontakt
  • Anna Fredricson Svensson, 031-7327070
  • Cecilia Senderot, 031-7327328
Facklig företrädare
  • Fredrik Nilsson, ST, 031-7327344
  • Anders Grehn, Saco-S, 031-7327397
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb