Solna tingsrätt söker paralegalpraktikanter för LiA 2 våren 2024!

På Solna tingsrätt har du stor möjlighet att praktisera dina teoretiska kunskaper från din utbildning samt få en överblick över rättskedjan.

Solna tingsrätt är med omkring 145 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna.

Arbetsuppgifter

Som praktikant får du prova på olika arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet förekommer dagligen. Du kommer även få sitta med på olika typer av förhandlingar (rättegångar).  

De arbetsuppgifter du får pröva på som praktikant motsvarar delvis de uppgifter som nyanställda domstolshandläggare har vid tingsrätten. Det övergripande målet med praktiken är att du som praktikant ska få en inblick i det dagliga arbetet på domstolen samt i de olika mål och ärenden som förekommer vid en tingsrätt. Vi fokuserar på att du ska förstå handlingen som inkommer, varför den kommer in och vad den har för bäring på målet. Detta sker framförallt genom att du ges möjlighet att delta i det praktiska arbetet på avdelningens kansli.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med domstolshandläggare och få en handledare tilldelad dig. Genom dina arbetsuppgifter kommer du att vara med och bidra till kansliets verksamhet.

Kvalifikationer

Du går en YH-utbildning till Paralegal eller liknande och LiA-praktiken sker inom ramen för din utbildning.  

För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmågan att prioritera och planera ditt arbete. Du är en van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering och kommer att använda arbetspsykologiska tester i den här processen.

Ansökan

Du ansöker i rekryteringsverktyget Varbi via länken nedan. Din ansökan ska bestå av CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du beskriver varför du har sökt praktikplats på Solna tingsrätt och vad du hoppas få ut av din praktik. Ditt brev ska innehålla max 2000 tecken.

Vi hanterar ansökningarna för LiA 2 löpande. Vi söker endast praktikanter till LiA 2 perioden 4/3 - 17/5 2023.Vi vill ha din ansökan senast den 17/12.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor om praktiken kontakta

HR-specialist Ulrika Ålund,

ulrika.alund@dom.se

Jaa linkki


Kirjaudu sisään ja lähetä hakemuksesi

Takaisin avoimiin työpaikkoihin