Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Varje år anställs cirka 550 notarier till tingsrätter, förvaltningsrätter och förvaltningsmyndigheter runtom i Sverige. Antagningarna som sker vid sex tillfällen per år sköts av Domstolsverkets notariekansli. Du behöver svenskt medborgarskap och en juristexamen för att söka notarieanställning. Vilka som anställs beror på de sökandes studie- och arbetsmeriter. Mer information och vilka anställningar som finns att söka hittar du på www.notarie.se.

Inledning

Tiden som notarie är utvecklande vare sig du kommer direkt från universitet eller redan hunnit skaffa dig juridisk arbetslivserfarenhet. En notarieanställning är inget vanligt jobb. Det praktiska arbetet varvas med både obligatoriska och frivilliga utbildningar. Du har hela tiden en handledare som stöttar och utvärderar din utveckling. Du arbetar naturligtvis också i tätt samarbete med andra kollegor på din arbetsplats. Oavsett vilka ambitioner du har är notarietjänstgöring alltid ett värdefullt steg i juristkarriären.

Arbetet innebär

Att vara notarie är ett ansvarsfullt arbete som påverkar enskilda människor och samhället i stort. Sveriges Domstolar bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten och är därmed en grundbult i vårt demokratiska statsskick. Som notarie på domstol arbetar du med många intressanta och utmanande uppgifter. Du gör bland annat rättsutredningar, upprättar förslag till domar och beslut samt för protokoll vid förhandlingar. Efter en tids tjänstgöring får du själv handlägga vissa mål och ärenden. Du får också möjlighet att leda förhandlingar i rollen som rättens ordförande.

Vi söker dig som

För att kunna anställas som notarie krävs följande:

  • Svenskt medborgarskap
  • Svensk jur.kand- eller juristexamen

Innan Domstolsverket fattar beslut om anställning görs en kontroll mot belastningsregistret. Om du finns med i registret görs en bedömning av om det brottet utgör hinder för anställning 

Viktigt att tänka på

Anställningarna kan vara förenade med resor. Uppgift om omfattningen kan lämnas av respektive domstol.

Information om lediga anställningar samt vilka handlingar som du ska bifoga din ansökan hittar du på www.notarie.se. Sista ansökningsdag för dessa anställningar är den 5 mars 2020. 

Samtliga handlingar, inklusive ifylld ansökningsblankett, personbevis samt vidimerad kopia av examensbevis, som du vill åberopa som stöd för din ansökan ska ha kommit in till Domstolsverket senast sista ansökningsdag.

OBS! Bifogade intyg får inte vara skrivskyddade. Är de skrivskyddade kommer filen inte att kunna öppnas och den åberopade meriten inte beaktas.

Tillsättning av anställningarna sker den 26 mars 2020. Observera att startdatum för anställningarna kan vara den 1 maj, 1 juni eller annat angivet datum. Var därför noga med att ange exakt vilken/a anställning/ar du söker och i vilken prioritetsordning. En domstol kan ha flera lediga notarieanställningar med olika startdatum. Var därför noga med att ange exakt anställning och prioritetsordning, det vill säga vilken anställning du söker i första hand och andra hand etc.

Information om vilka som har tilldelats anställningarna lämnas samma dag tidigast kl. 15:00 på webben och på telefonsvararen 036-442 20 40.

OBS! Flera anställningar kan tillkomma och läggs då längst ner på listan. Efter den 27 februari 2020 kommer inte några ytterligare anställningar att tillkomma.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt annons
Löneform Tarifflön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer DOV 2020/443
Kontakt
  • Notariekansliet, notariekansliet@dom.se
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-05

Tillbaka till lediga jobb