Kammarrätten i Göteborg

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål som överklagas från förvaltningsrätterna i Göteborg, Karlstad och Malmö.

I kammarrätten handläggs ett mycket stort antal olika slags mål. Vanliga måltyper är socialförsäkringsmål, skattemål och mål som gäller tvång mot person, t.ex. mål om omhändertagande av barn och unga, s.k. LVU-mål. Andra exempel är upphandlingsmål, mål om utlämnande av allmän handling och mål om laglighetsprövning av kommunala beslut. Vanligt förekommande är också mål om ekonomiskt bistånd, mål som gäller tillstånd att inneha vapen, serveringstillstånd eller körkort samt kriminalvårdsmål. Kännetecknande för rättskipningen i kammarrätten är den mycket stora variationen av mål.

I kammarrättens uppdrag ingår ett ansvar för den fyraåriga domarutbildningen som fullgörs genom bl.a. utbildning av kammarrättsfiskaler fram till förordnande som kammarrättsassessorer. Kammarrätten anställer också löpande nyutexaminerade jurister inom ramen för ett traineeprogram.

Kammarrätten präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med digitaliseringsfrågor och strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare och att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetssammanhang.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg och har ungefär 110 medarbetare. Organisationen består av tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Den administrativa avdelningen utgörs av den måladministrativa enheten, serviceenheten och enheten administrativt kansli.

Arbetsuppgifter

Kanslichefen är chef för kammarrättens administrativa avdelning som har cirka 35 medarbetare.

Som kanslichef biträder du kammarrättspresidenten i ledningen av domstolen och ingår i domstolens ledningsgrupp. Du ansvarar för det övergripande utvecklingsarbetet samt planering och uppföljning av verksamheten. Budgetplanering och löpande budgetuppföljning samt personalplanering är centrala delar i ditt uppdrag. Samtidigt ser du till att såväl domstolens kärnverksamhet som dess stödfunktioner kan fungera rättssäkert, effektivt och i takt med tiden.

Du ansvarar för arbetet inom det administrativa kansliet där i första hand frågor om ledning och styrning samt HR/personal, ekonomi och säkerhet hanteras. Ditt chefskap för den administrativa avdelningen omfattar även enheterna för registratur/arkiv respektive service samt kammarrättens målkanslier, som leds av enhetschefer. Du är också kammarrättens säkerhetsskyddschef.

I arbetet ingår omfattande kontakter med allmänheten och med andra myndigheter liksom samverkan med Domstolsverket och den administrativa ledningen i andra domstolar.

Kvalifikationer

Kammarrätten söker dig som är jurist med domarutbildning i allmän förvaltningsdomstol och som har erfarenhet av kvalificerat chefskap och ledningsarbete, från domstol. Du ska ha erfarenhet av att planera och utveckla administrativ verksamhet.

Du är en tydlig arbetsgivarföreträdare med en mycket god administrativ förmåga. I det ligger att kunna leda och fördela arbete på ett effektivt och för dina medarbetare samtidigt engagerande och motiverande sätt. Du är prestigelös, tydligt samarbetsinriktad och kan få samarbetet både inom domstolens ledning och i domstolen som helhet att fungera effektivt och i ett gott arbetsklimat.

Du är utåtriktad och trivs med att knyta externa kontakter.

Du är drivande, kommunikativ och flexibel. Du har ett mycket gott omdöme och hög personlig integritet. Samtidigt är du innovativ och utvecklingsorienterad. Vidare förutsätts särskild kompetens inom området för offentlighet och sekretess.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ledaregenskaper, såsom förmåga att tydliggöra och förmedla kammarrättens mål, vara en god kommunikatör både internt och externt samt att vara lyhörd för medarbetarnas idéer och förslag.

Övriga upplysningar

Anställningen är ett vikariat under 9-12 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2021.



Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde April 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, kammarrätten tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 7/21
Kontakt
  • Dag Stegeland, kammarrättspresident, 031-732 74 23
  • Josefine Natt och Dag, kanslichef, 031-732 74 79
Facklig företrädare
  • Ann-Charlotte Borlid, kammarrättsråd (Saco-s), 031-732 75 07
Publicerat 2021-01-13
Sista ansökningsdag 2021-01-31

Tillbaka till lediga jobb