”Det är måndag morgon. Du och dina kollegor i teamet träffas för veckans första kanbanmöte. Vad har medierna rapporterat i helgen? Någon tråd i sociala medier som vi har fångat upp? Du informerar om att en journalist från Ekot hörde av sig i fredags och vill ha en intervju med generaldirektören, och att du håller ihop detta fortsättningsvis. Teamet går igenom dagens planerade jobb och konstaterar att ni bland annat har nyheter som ska kommuniceras och en medieutbildning på domstol som ska förberedas. Efter morgonmötet träffar du ett par chefer för att planera, samordna och paketera budskap och innehåll i en kommande större kommunikationsinsats. När du har fikat med de kollegor som jobbar på kontoret i dag genomför du en digital mediecoachning med en domare som senare i veckan ska meddela en uppmärksammad dom. Efter lunch greppar du din mobil och gör en filmad intervju med vår IT-direktör om ett viktigt utvecklingsprojekt. Du redigerar snabbt filmen i Clipsk och förbereder och anpassar den för publicering i ett antal digitala kanaler.”

Så här kan en helt vanlig dag se ut när du arbetar i nyhetsredaktionen på Domstolsverkets kommunikationsavdelning. Nu ska Marianne få en ny roll i organisationen och vi behöver därför komplettera teamet med en skicklig, engagerad och trevlig kommunikatör.

Så om du är sugen på nytt jobb efter sommaren, gillar att stötta chefer i strategiska kommunikations- och påverkansfrågor, sporras av pulsen i press- och mediearbetet och är van att jobba med både redaktionellt och profilerande innehåll i digitala kanaler – då kanske du är den vi letar efter.

Det här är du

För att du ska vara aktuell för det här jobbet är det viktigaste att du

  • har mångårig erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete inom områden som press- och mediefrågor, ledningskommunikation och redaktionellt arbete, gärna inom offentlig verksamhet
  • rör dig vant i det digitala medie- och kommunikationslandskapet och är väl förtrogen med de principer som styr dagens kommunikationsarbete
  • är språksäker och jobbar vant med både text och rörligt innehåll för olika syften och kanaler
  • är en god pedagog och duktig på att lyssna, coacha andra och leda möten och workshops
  • har utbildning inom kommunikation, journalistik eller annat relevant område på högskolenivå.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din vilja att utveckla och utvecklas. Vi förutsätter att du är bra på att nätverka och ser fördelen med att jobba i team. Du är också en person som kontinuerligt omvärldsspanar och håller dig uppdaterad, också när det gäller verktyg och trender.

Det här är vi

Domstolsverkets huvudkontor finns i Jönköping och vi har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På Domstolsverket är vi cirka 400 personer som driver utveckling och på olika sätt ger stöd till cirka 80 domstolar, nämnder och övriga myndigheter inom Sveriges Domstolar.

Kommunikationsavdelningen består av kommuniceraenheten (där den här tjänsten är placerad) och webbenheten. Vi är cirka 25 personer som jobbar teambaserat och ser till att leverera kvalificerat stöd och rådgivning till chefer, kollegor och medarbetare i hela organisationen.

Besök oss gärna på www.domstol.se och läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Övrigt

Placeringsort är Jönköping. Du har möjlighet att till viss del jobba på distans, vilket bestäms i dialog med din chef. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer DOV 2023/585
Kontakt
  • Helen Ulvegard, Enhetschef, 0701-884832
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO, 0731-403844
  • Magnus Danielsson, ST, 036-155363
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb