Kammarrätten i Göteborg

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.

Arbetsuppgifter

Som kammarrättsråd har du en central roll i den dömande verksamheten och bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalité. Arbetet är omväxlande, stimulerande och meningsfullt. Målen föredras i stor omfattning av en föredragande jurist eller kammarrättsfiskal. Men du föredrar också själv mål. Som kammarrättsråd kan du få uppdraget att fungera som beredningsansvarig domare, dvs. att bereda mål fram till avgörande. Du har stora möjligheter att specialisera dig inom olika rättsområden. En annan viktig del i arbetet som kammarrättsråd är att handleda kammarrättsfiskaler, traineejurister och föredragande jurister samt andra medarbetare.

Verksamhetsutveckling i syfte att domstolen ska vara en modern arbetsplats, attraktiv arbetsgivare och effektiv organisation pågår löpande och där värdesätter vi ditt engagemang.

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Arbetet som domare i överrätt ställer mycket stora krav på omdöme, samarbetsförmåga och integritet.

På grund av kammarrättens utbildningsuppdrag är det av särskild vikt med en dokumenterad mycket god förmåga och ett tydligt intresse för att vägleda yngre jurister.

Av stor vikt är samtidigt viljan och förmågan att ta del i att utveckla kammarrätten som arbetsplats, arbetsgivare och organisation.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Om Kammarrätten i Göteborg

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges Domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättsskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter med ca 110 medarbetare. Organisationen består av tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning. En dömande avdelning har normalt cirka 30 medarbetare.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. De vanligaste är socialförsäkringsmål, skattemål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen och olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med digitaliseringsfrågor och strävar efter att vara en modern och attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare och att erbjuda ett hållbart arbetssammanhang.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida http://www.kammarratten.goteborg.se/

Övriga upplysningar

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via e-post till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 69-2023
Kontakt
  • Dag Stegeland, kammarrättspresident, 031-7327423
  • Åsa Ståhl, kanslichef , 031-7327564
Facklig företrädare
  • Sonja Huldén, kammarrättsråd, Saco-S, 031-7327572
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb