Kammarrätten i Stockholm

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har ca 200 medarbetare varav ca 140 är jurister och därav ca 60 ordinarie domare. Organisationen består av fem dömande avdelningar, en måladministrativ avdelning och en administrativ enhet.
Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper, där de vanligast förekommande målen rör migrations-, socialförsäkrings- och skatterätt.
Kammarrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Arbetet på domstolen präglas av öppenhet och inkludering.
Kammarrätten arbetar aktivt för ett hållbart arbetsliv och värnar om medarbetarnas välbefinnande genom ett brett utbud av aktiviteter kopplat till arbetsmiljö och hälsa. Domstolen är vackert och centralt belägen på Riddarholmen i Stockholm.
Kammarrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön samt etnisk och kulturell bakgrund.

Den måladministrativa avdelningen på kammarrätten består av ca 45 medarbetare fördelade på registratur, avdelningskansli och arkiv. Den måladministrativa avdelningen leds av en måladministrativ chef medan det dagliga arbetet på registratur, avdelningskansli och arkiv leds och samordnas av tre handläggarchefer och en arkivchef med personalansvar för sina respektive personalgrupper.

Som handläggarchef ansvarar du tillsammans med den måladministrativa chefen, de andra två handläggarcheferna samt arkivchefen för att samordna kammarrättens gemensamma måladministrativa resurser och för att arbetet på avdelningskanslierna sker på ett enhetligt och effektivt sätt.

Arbetsuppgifter

En handläggarchef leder normalt arbetet på två avdelnings­kanslier och har personalansvar för ca 10-12 domstolshandläggare. Arbetet som handläggarchef innebär bland annat att:

  •  leda, planera, och utveckla arbetet så att målen för verksamheten uppfylls,
  •  hålla medarbetarsamtal och lönesättande samtal,
  •  delta i den löpande planeringen av verksamheten inom avdelningen och att tillsammans med måladministrativa chefen och övriga chefer på avdelningen vara en kontaktpunkt i förhållande till medarbetarna på de dömande avdelningarna,
  •  delta vid rekrytering av nya domstolshandläggare och ansvara för introduktion av dessa,
  •  vid behov delta i måladministrativt arbete.

Kvalifikationskrav

Det är viktigt att du har helhetssyn, är resultatinriktad och kan ta egna initiativ. Du ska ha förmåga att leda och fatta beslut samt motivera och skapa de förutsättningar som krävs för att nå gemensamma resultat och mål.

Ditt sätt att kommunicera är tydligt och skapar därigenom delaktighet och engagemang. Du är en god samarbetspartner, har integritet och gott omdöme.

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Arbetslivserfarenhet från domstol är ett krav, gärna som domstolshandläggare. Vi ser helst att du har erfarenhet av ledarskap eller arbetsledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Domstolen använder tester i rekryteringsprocessen. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningen

Tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Närmare upplysning om tjänsten lämnas av
Måladministrativa chefen Pia Cedermark, pia.cedermark@dom.se
HR-chefen Gunilla Norin Blomberg, gunilla.norinblomberg@dom.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KST 2023/165
Kontakt
  • Gunilla Norin Blomberg, 08-56169009
  • Pia Cedermark, 08-56169376
Facklig företrädare
  • Maria Wetterholm, SACO, 08-56169450
  • Anneli Pettersson, ST, 08-56169251
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb