Skellefteå tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Skellefteå tingsrätt planerar att från och med hösten 2023 ha fast säkerhetskontroll och söker därför efter ordningsvakter. Är du intresserad av att arbeta i en samhällsviktig och händelserik verksamhet, tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Då kan detta vara ett jobb för dig! 

Arbetet innebär

Som ordningsvakt har du en viktig uppgift att se till att det råder ordning och säkerhet i domstolarnas lokaler. I rollen som ordningsvakt ingår det även flera arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär.

Eftersom domstolen är en mindre domstol innebär detta att arbetsuppgifterna är mycket varierande och att vi löser många uppgifter tillsammans.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • bemanna säkerhetskontrollen,
 • vid behov av höjd säkerhet närvara vid förhandlingar samt vid behov bistå med teknisk hjälp i förhandlingssalar,
 • bemanna receptionen och där ge service till besökare,
 • hantering av larm, passersystem, besöksrutiner och brandskyddsarbete,
 • delta i arbetet med den interna servicen såsom exempelvis posthantering, lokaltillsyn, teknik- och IT-frågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel,
 • administrativa arbetsuppgifter såsom exempelvis hantera inkommande e-post, lämna ut offentliga handlingar, fördela och besvara förfrågningar, arbete med det digitala nämndemannasystemet, digitala utbetalningssystem och fakturahanteringssystem.  

Flexibel arbetstid tillämpas men som ordningsvakt vid domstolen är viss arbetstid schema­lagd samtidigt som det ingår visst övertidsarbete då rättegångar ibland kan pågå även efter ordinarie arbetstids slut.

Vi söker dig som

 • har godkänd gymnasieutbildning med slutbetyg/examensbevis,
 • har genomgått ordningsvaktsutbildning och har ett giltigt aktuellt ordningsvaktsförordnande,
 • har erfarenhet av administrativt arbete eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten,
 • har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. Andra språkkunskaper är meriterande,
 • har hög IT-mognad och en vana att arbeta med digitala verktyg.

Tidigare erfarenhet från arbete inom rättväsandet, företrädesvis domstol eller annan myndighet som arbetsgivaren bedömer relevant kan vara meriterande. Om du genomfört polisens utbildning i säkerhetskontroll kan det vara meriterande. Det är meriterande om du har körkort.

Eftersom arbetet som ordningsvakt innebär att vara ansiktet utåt är det viktigt att du har ett bra bemötande, ett gott omdöme och en utpräglad känsla för service. Vidare är du lugn och trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till domstolens gemensamma arbete.

För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter och trivas med att växla mellan praktiskt och administrativt arbete. Vi ser även att du är noggrann som person.

Du ser till helheten och arbetar aktivt för att bidra till tingsrättens uppdrag utifrån krav på högt säkerhetstänk.

P.g.a. de särskilda regler som gäller för kroppsvisitation enligt 9 § lagen (1981:1064) om säkerhetskontroll i domstol är tingsrättens ambition att anställa sökande av båda könen till dessa tjänster.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Som ordningsvakt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Eftersom vi är en mindre domstol är bredden av arbetsuppgifter är stor. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom Domstolsverkets regi och andra utbildningar. Du erbjuds även attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme varje vecka.

Vilka är vi

Skellefteå tingsrätt är en allmän domstol som värnar om ett bra arbetsklimat och kompetenta medarbetare. Vi är idag 18 anställda. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser där var och en är betydelsefull för att upprätthålla hög kvalitet i alla led. Vår ambition är att mål och ärenden ska handläggas på ett rättssäkert och effektivt sätt och att de som kommer till oss ska känna att de får ett gott bemötande.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen.

Övrig information

Vi söker tre ordningsvakter. Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

Arbetsprover används som en del i rekryteringsprocessen. 

Sista ansökningsdag är den 18 juni, är du intresserad? Sök redan idag!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skellefteå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer TSK 2023/108
Kontakt
 • Christel Lundmark, 0910-725662
 • Monica Karlsson, 0910-725659
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Retour aux postes vacants