Nu söker vi dig som vill arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor. Trivs du i en föränderlig miljö med en värdegrund som står för laganda, respekt och empati? Vill du bidra till och delta aktivt i förvaltningsrättens fortgående kvalitets- och utvecklingsarbete? 

Arbetet innebär

Arbetet som föredragande jurist innebär en vardag med kvalificerade arbetsuppgifter. Det handlar om att t.ex. förbereda mål för avgörande genom att göra rättsutredningar, föredra och skriva förslag till domar och beslut och föra anteckningar vid muntliga förhandlingar. Du har dessutom möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera intressanta rättsområden och erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling. Förvaltningsrätten har ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete och vi förväntar oss att du vill delta i detta arbete.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har juristexamen eller annan relevant utbildning och med flerårig erfarenhet av  juridisk kvalificerat arbete.   

Du som söker ska ha genuint intresse för juridik och mycket god analytisk förmåga. Du ska kunna uttrycka dig mycket väl både muntligt och skriftligt. Du ska också ha hög arbetskapacitet och vara öppen, drivande och ha ett intresse för att utveckla och förbättra verksamheten. Eftersom arbetet är både självständigt och i nära samarbete med kollegor krävs det att din förmåga att samarbeta är mycket god. Vi utgår från att du bidrar till en god stämning på arbetsplatsen och är engagerad i verksamheten.

Vilka är vi

Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som avgör tvister mellan enskilda och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 55 anställda och domstolen finns i en modern byggnad vid Munksjön i Jönköping.

Förvaltningsrätten i Jönköping har fokus på kvalitetsarbete för att leva upp till de krav medborgarna ställer på oss. Målet är en domstol som ständigt arbetar med att utveckla arbetsformerna med yrkesroller som ger möjlighet till specialisering. Domstolen arbetar löpande med arbetsmiljö- och organisationsfrågor.

Övrigt

Lediga anställningar: en eller flera anställningar

Individuell lönesättning och provanställning kommer att tillämpas.

Till bemanningsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer FJO 2023/128
Kontakt
  • Susanne Bagge, lagman, 036-156617
  • Eva Johnsén, föredragande jurist, 036-156626
Facklig företrädare
  • Christina Samuelsson, ST, 036-156650
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb