Vill du ansvara för att förvalta och utveckla en av Sveriges viktigaste juristutbildningar? Har du flera års erfarenhet av arbete i domstol och genuint intresse för utbildningsfrågor? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna. Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?

Som kompetensutvecklare kommer du dels arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla notarieutbildningen. Notarieutbildningen är en unik utbildning som är en betydelsefull ingång för nya jurister till en karriär i domstol.

Du kommer också ingå i arbetet med att utveckla handledarutbildningen för de som ska handleda notarier men även fiskaler, andra jurister, domstolshandläggare och övrig personal. Utbildningen för handledare är viktig för Sveriges Domstolars kompetensförsörjning.

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. Arbetet innebär kontakter med lärare från domstolarna samt externa föreläsare från universitet, andra myndigheter och den privata sektorn. Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?

För att söka tjänsten som kompetensutvecklare med ansvar för notarieutbildningen behöver du ha akademisk examen med pedagogisk inriktning alternativt en juristexamen  (eller vad som bedöms för tjänsten likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet). Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och har goda kunskaper i svenska och engelska.

Du har vidare några års erfarenhet av arbete i domstol, du har själv arbetat som notarie och/eller tillsammans med notarier på något sätt med god insyn i notariers arbete på domstol.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare har du förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du ska kunna samarbeta och leda andra exempelvis genom att kommunicera på ett tydligt sätt anpassa efter mottagare och situation. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa, fatta beslut samt driva olika frågor framåt.

Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen har placeringsort i första hand Jönköping men det finns även möjlighet till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. I arbetet ingår resor. Vi tillämpar provanställning. Skicka din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vilka är vi?

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping i första hand, men möjlighet finns till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/684
Kontakt
  • Pia Åkerberg, enhetschef, 0708-359010
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO-S, 0731-403844
  • Magnus Danielsson, ST, 0705-579060
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Retour aux postes vacants