Är du pedagogisk och vill utvecklas med ansvaret att ta fram och förvalta centrala utbildningar för Sveriges Domstolar? Då kan du vara den vi söker!

En viktig del av det förändringsarbete som sker i Sveriges Domstolar är att utveckla personalen och verksamheten för domstolarna. Enheten för lärande ansvarar för all planering, administration och genomförande av kompetensutveckling för dels den icke-dömande verksamheten inom Sveriges Domstolar, dels för notarier. Verksamheten leds av en enhetschef och personalen består av kompetensutvecklare, mediepedagoger och administratörer med placering i Jönköping, Malmö och Stockholm.

Vad innebär arbetet?

Som kompetensutvecklare kommer du arbeta med att planera, utvärdera, förvalta och utveckla utbildningar inom olika ämnesområden såsom säkerhet, IT, drift och teknik, projektledning samt media och bemötande.  

I arbetet ingår att strategiskt planera och anpassa utbildningsutbudet efter domstolarnas behov. I ansvaret ligger också att genom din pedagogiska kompetens leda arbetet med att utveckla utbildningskoncept tillsammans med lärare från Domstolsverket, domstolarna, universitet, andra myndigheter och den privata sektorn.

Arbetet är självständigt men förutsätter att du är bra på att samarbeta med andra. Vi har tydliga roller för att sköta våra olika delar av arbetet och tillsammans hjälps vi åt att leverera kompetensutvecklingsinsatser av hög klass och samtidigt löpande förbättra verksamheten på olika sätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning (eller vad som bedöms för tjänsten likvärdig utbildning och/eller arbetslivserfarenhet). Du har några års erfarenhet av pedagogiskt arbete och har goda kunskaper i svenska och engelska.

För den här tjänsten ställer vi också krav på erfarenhet av olika former av digitalt lärande. Du har erfarenhet av att hantera och publicera digitalt material samt erfarenhet av handledning i digitala verktyg för t.ex. webbmöten, poddar, video och streaming. Det är meriterande om du har erfarenhet av medieproduktion, men det är inget krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet från vuxenutbildning och olika former av lärande såsom klassrums-, distans- och hybridundervisning.

För att du ska lyckas i rollen som kompetensutvecklare är det viktigt att du kan arbeta självständigt på det sättet att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förmår att på egen hand strukturera och prioritera bland dessa utifrån ambitionsnivå och effektivitet, anpassa dig till ändrade förutsättningar samt driva olika frågor framåt.  

Du måste också ha lätt för att samarbeta med andra och att kommunicera på ett tydligt sätt anpassat efter mottagare och situation för att skapa engagemang och förståelse för de frågor vi arbetar med. Vi förutsätter att du är lyhörd och prestigelös i ditt sätt att interagera med dina kollegor och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen har placeringsort i första hand Jönköping men det finns även möjlighet till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö. I arbetet ingår resor. Vi tillämpar provanställning. Skicka din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Vilka är vi?

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping i första hand, men möjlighet finns till placering i Stockholm, Göteborg och Malmö
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/683
Kontakt
  • Pia Åkerberg, enhetschef, 0708-359010
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO-S, 0731-403844
  • Magnus Danielsson, ST, 0705-579060
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Retour aux postes vacants