Eksjö tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

 

Om Eksjö tingsrätt

Eksjö tingsrätt är en öppen och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi är idag omkring 25 anställda och tingsrätten har en målenhet och en administrativ enhet. Arbetsplatsen präglas av nära samarbete mellan medarbetarna. Under hösten kommer en ombyggnation inledas i syfte att förbättra tingsrättens personalutrymmen.

Vi söker nu en domstolshandläggare med vissa administrativa arbetsuppgifter som ska tjänstgöra i första hand på tingsrättens administrativa enhet. Tjänsten är tidsbegränsad.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare med administrativa arbetsuppgifter  kommer du att arbeta med  arbetsuppgifter både i domstolens reception och på målenheten. Du kommer framför allt att lämna ut allmänna handlingar på beställning, maskera allmänna handlingar efter sekretessprövning men även till exempel registrera inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter samt bidra i tingsrättens arkivarbete. Du kommer också att arbeta med vissa avgränsade arbetsuppgifter på tingsrättens målenhet som gäller handläggning av brottmål, tvistemål och ärenden. Även viss protokollföring i samband med förhandlingar kan bli aktuell. Därutöver kommer du att bistå tingsrättens administration med taktisk och operativ planering inför och i samband med ombyggnationen av tingsrättens personalutrymmen. Du kommer också att, vid behov,  bistå med praktiska förberedelser i förhandlingssalarna kopplade till teknik och utrustning i salarna. Även viss protokollföring i samband med förhandlingar kan bli aktuell. På så sätt kommer du att få praktisk inblick i en stor del av tingsrättens verksamhet!

I din yrkesroll  kommer du att ha mycket kontakt med myndigheter, parter, ombud samt media, nämndemän och allmänheten. 

Du kommer att samarbeta med domstolshandläggare, ordningsvakter, domare, notarier, beredningschefen och övrig personal. Tillsammans med dem kommer du att verka för att tingsrätten håller hög servicenivå och att målen och ärendena avgörs på ett snabbt och rättssäkert sätt med hög kvalitet.

Den tidsbegränsade tjänsten löper till och med december 2023 men kan eventuellt förlängas. Tjänsten är avsedd att vara en heltidstjänst, men vid önskemål kan eventuellt en något lägre tjänstgöringsgrad diskuteras. 

Kvalifikationer

Arbetet är självständigt och tidvis med ett högt tempo. För att trivas i rollen som domstolshandläggare med vissa administrativa arbetsuppgifter behöver du ha en god förmåga att hantera stress och samtidigt vara noggrann och trivas med variation i arbetet. Eftersom du kommer att arbeta i ett team i en gemensam beredningsorganisation behöver du också ha en mycket god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som studerar på juristprogrammet eller har gjort ett uppehåll i eller precis har avslutat dina studier. Du har förmåga att snabbt ta till dig ny kunskap och kan använda din kunskap och erfarenhet på ett flexibelt sätt. Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du är noggrann och har god analytisk förmåga, men är samtidigt flexibel och lösningsorienterad och får snabbt saker ur händerna. Du trivs med att växla mellan administrativt och praktiskt arbete och har en utpräglad ansvars- och servicekänsla. Mycket god datorvana är ett krav och du behöver vara öppen för att arbeta med nya system. Som person är du både serviceinriktad och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att samarbeta med andra och prioritera uppgifter efter verksamhetens behov och att ställa om. Färsk erfarenhet av arbete i tingsrätt, särskilt med utlämnande av allmänna handlingar, och med de verksamhetsstöd som används i tingsrätt, liksom av arbete i en beredningsorganisation, är meriterande. Eftersom den tidsbegränsade tjänsten förutsätter att du snabbt kommer in i arbetsuppgifterna, och gott samarbete, kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi kommer eventuellt att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag! 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2023-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Eksjö
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer TEK 2023/66
Kontakt
  • Anna Sjöman, 0381-38411
Facklig företrädare
  • Marie-Louise Pallin Dolk (ST), 070-2937717
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb