Eksjö tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Eksjö tingsrätt 

Eksjö tingsrätt är en öppen och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi är idag omkring 25 anställda och tingsrätten har en målenhet och en administrativ enhet. Arbetsplatsen präglas av nära samarbete mellan medarbetarna. Under hösten kommer en ombyggnation inledas i syfte att förbättra tingsrättens personalutrymmen.

Vi söker nu en omsorgsfull och serviceinriktad lokalvårdare för ett vikariat vid vår administrativa enhet. Som lokalvårdare kommer du att vara  en del av vårt arbetslag på tingsrätten.

Vikariatet är en deltidstjänst med fasta arbetstider (fem timmar per dag) som är förlagda till morgon och förmiddag.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Du ansvarar för att vår inre miljö hålls ren, fräsch och trivsam. I uppdraget ingår städning av tingsrättens kontorslokaler, köks- och fikautrymmen, toaletter, förhandlingssalar, allmänna utrymmen m.m.

Dina arbetsuppgifter innebär att självständigt planera och genomföra daglig städning, avtorkning och soptömning samt i övrigt visa omsorg om tingsrättens inre miljö. Du kommer också att tillsammans med chefsadministratören och ordningsvakt planera och förbereda för ev. storstädning (t.ex. större fönsterputsning och golvvård). I arbetsuppgifterna inom den administrativa enheten ingår även att ta emot besökare, påfyllning av material och visst annat inre underhåll. Även andra arbetsuppgifter inom service kan förekomma.

Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar och omfattar många kontakter med medarbetare och andra aktörer på tingsrätten, liksom allmänheten. Arbetet kräver stor respekt för domstolens funktion och verksamhet  och ett högt säkerhetsmedvetande. Välfungerande och fräscha lokaler är en förutsättning för tingsrättens verksamhet. Tillsammans med tingsrättens övriga medarbetare kommer du att verka för att tingsrätten håller hög servicenivå och kan utföra sin samhällsviktiga funktion på ett bra sätt.

Vikariatet löper till och med september 2023 men kan eventuellt förlängas. Utifrån verksamhetens behov är arbetstiderna fasta, fem timmar per arbetsdag, kl. 06.30-11.30.

Kvalifikationer

Du behöver ha gymnasiekompetens eller motsvarande utbildning. Du är serviceinriktad, flexibel, lösningsorienterad och smidig i relation till andra. Som person ska du också vara  noggrann och effektiv. Du är inte rädd för att hugga i eller för att ta eget ansvar i ditt arbete. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka och rörlighet. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Du har god förmåga att själv planera ditt arbete och ditt ansvarsområde för att resultatet ska bli det bästa! Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för och trivs med att ställa om. Du är också en god kollega som gärna ser dig själv som en resurs även för andras arbetsområden om situationen kräver detta. Du sätter stort värde i att leverera ett gott resultat i ditt arbete och vill vara en aktiv del i tingsrättens verksamhet.

För att klara av arbetet krävs kunskaper i svenska och en i övrigt god kommunikativ förmåga för att kunna kommunicera med kollegor och besökare vid tingsrätten. Eftersom du kommer att arbeta i en mindre organisation där lokalresurserna har en mycket viktig funktion för verksamheten behöver du också ha en mycket god samarbetsförmåga.

Eftersom den tidsbegränsade tjänsten förutsätter att du snabbt kommer in i arbetsuppgifterna, och gott samarbete, kommer avgörande vikt  att läggas vid personliga egenskaper.

Vi kommer eventuellt att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag! 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20230626
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 63 %
Ort Eksjö
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer TEK 2023/67
Kontakt
  • Sofie Svensson, 0381-38420
  • Anna Sjöman, 0381-38411
Facklig företrädare
  • Marie-Louise Pallin Dolk (ST), 070-2937717
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-17

Tillbaka till lediga jobb