Domstolsverket

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket

Vår blivande enhetschef är en engagerad och målinriktad medarbetare som utmanas av driva, leda och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Om du känner igen dig, då kan du vara den vi söker!

Arbetet innebär 

Som enhetschef på lokalenheten kommer du att vara ett stöd till avdelningschefen och har personal- och budgetansvar för din enhet. Du arbetar främst med att leda enhetens medarbetare. Du skapar förutsättningar för dem att utvecklas inom sitt kompetensområde men även för att utveckla det goda samarbetet och de goda relationer som finns inom enheten. Du ansvarar för rekrytering och introduktion av nyanställda medarbetare.

Du driver utvecklingsarbetet inom enheten i samarbete med medarbetarna och andra chefer inom avdelningen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är en viktig del av Fastighetsavdelningens ledning.

Vi söker dig som

Har högskoleexamen som civilingenjör/byggingenjör. Alternativt har du annan utbildning i kombination med praktisk erfarenhet som vi bedömer som relevant.

Du har kunskap och erfarenhet av byggprocesser och byggprojektering, kännedom om lagar, bestämmelser och standarder inom byggområdet samt kunskap och erfarenhet av upphandling enligt LOU. Vidare behöver du ha god kännedom om lokalförsörjningsfrågor i en hyresgäst- och/eller beställarroll. Du behöver också ha erfarenhet av att ansvara för lokalprojekt med både interna och externa konsulter och gärna i olika roller.

Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift och kommunicerar på ett tydligt sätt, anpassat efter mottagare och situation.

Du behöver ha grundläggande kunskaper inom fastighets-, hyres- och entreprenad juridik.

Du har erfarenhet av chef- och ledarskap samt ledningsgruppsarbete där resultat- och budgetansvar ingått.

För att du ska vara framgångsrik i rollen som chef krävs att du har förmåga att stötta och entusiasmera dina medarbetare. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper, andra personliga egenskaper och förmågor som kan bidra till ett bra ledarskap och en god stämning på jobbet.

Arbetet innebär också att vara ett stöd till Sveriges Domstolar, med dess drygt 80 självständiga myndigheter. Det förutsätter att du har stort kundfokus och är lyhörd och prestigelös vilket är avgörande för att skapa goda relationer och tillit till fastighetsavdelningens verksamhet. Du har god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och resultatinriktat utifrån vårt sätt att arbeta och har lätt för att ta beslut.

Om oss

Lokalenheten är en av tre enheter på Fastighetsavdelningen. Flertalet medarbetare på Fastighetsavdelningen är specialister inom områden som säkerhet, teknik, projektledning, juridik, miljö och service. Enheten består av 15 medarbetare där majoriteten är placerade i Jönköping men även på några av våra lokalkontor.

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med många intressanta och unika projekt med hela Sverige som arbetsplats. Vi är stolta över vad vi tillsammans bidrar med till domstolarna i form av inredning och arbetsplatser, modern teknik i alla dess former samt säkra och trygga domstolslokaler byggda och utformade med hög kvalitet.

Vi har ett gott rykte bland myndigheter och inom bygg- och fastighetsbranschen för vårt sätt att arbeta, något som vi värdesätter stort och ser som en kvalitetsmarkering för hur andra bedömer oss.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se. 


Övrigt

Du kommer vara placerad vid Domstolsverkets huvudkontor i Jönköping. Resor inom Sverige ingår i arbetet och sker regelbundet. Provanställning kan komma att tillämpas.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta fastighetsdirektör Harald Pleijel via e-post harald.pleijel@dom.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer DOV 2023-1007
Kontakt
  • Harald Pleijel, 070-2394167
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO, 073-1403844
  • Magnus Danielsson, ST, 0705-579060
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb