Hovrätten för Nedre Norrland

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Inledning

Styrkan i vårt rättssamhälle sitter både i månghundraåriga traditioner och förmågan till förnyelse. Som anställd i Sveriges Domstolar blir du en del av båda. Därför satsar vi på engagerade och ansvarstagande medarbetare som vill upprätthålla rättssamhället och samtidigt utvecklas som person.

Hovrätten för Nedre Norrland är en av landets sex hovrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de fem tingsrätterna i Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Hovrätten är belägen i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall och har ungefär 50 medarbetare varav hälften är jurister. Domstolen är uppdelad i en dömande avdelning och en administrativ enhet som är gemensam med Kammarrätten i Sundsvall.

Den dömande avdelningen leds av en lagman. Vid avdelningen finns också tre vice ordförande, tolv hovrättsråd, tf. assessorer, fiskaler, domstolshandläggare och registratorer. 

Om tjänsten

Under ett år kan du som är jurist prova på domaryrket inom både tingsrätt och hovrätt – en unik möjlighet till nya erfarenheter och en värdefull merit i din framtida karriär. Som adjungerat råd får du genom utbildning, praktiskt arbete och med stöd av erfarna kollegor möjlighet att arbeta som domare och delta i föredragningar och förhandlingar. Du får också skriva domar och beslut. En sammanhållen domarmeritering i både överrätt och underrätt ger dig dessutom möjlighet att prova arbetet i underrätt, där kärnan i arbetet är självständigt beslutsfattande.

Vi söker dig som

har juristexamen och flera års erfarenhet av de rättsområden som förekommer i allmän domstol. Det kan vara erfarenhet från arbete som till exempel advokat, professor eller docent i ett rättsvetenskapligt ämne eller annan lagfaren person med mångårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Den vi söker är en skicklig jurist, har en god kommunikations-förmåga och samarbetsförmåga, har en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, har ett mycket gott omdöme, är van vid självständigt beslutsfattande, har förmåga att fatta beslut inom rimlig tid och med hög kvalitet och är intresserad av att eventuellt söka anställning som ordinarie domare.

Fullgjord notarietjänstgöring med goda vitsord är meriterande. Av de grundläggande kraven för domare följer att ett adjungerat råd ska vara svensk medborgare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen gäller en tidsbegränsad anställning om ett år, varav sex månader i Hovrätten för Nedre Norrland och sex månader vid en av de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets.

Registrera personligt brev, CV och examensbevis i vårt rekryteringsverktyg Varbi.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023-0248
Kontakt
  • Agneta Ögren, hovrättspresident, 060-186801
  • Susanne Hård, hovrättslagman, 060-186804
Facklig företrädare
  • Rikard Ebbing, 060-186844
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb