Domstolsverket

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket

Är du en ekonom som drivs av att hitta långsiktiga och hållbara lösningar. Budgetarbete och verksamhetsstyrning är dina verktyg. Är du dessutom en lagspelare, då kanske vi har ett intressant jobb att erbjuda just dig.

Arbetet innebär 

Som controller på Lokalenheten kommer du att vara ett stöd till avdelningens chefer i ekonomi – och verksamhetsstyrning. Du kommer vara en viktig del av teamet på Lokalenheten och arbeta med att driva, samordna verksamhetsplaneringen och budgetarbetet på avdelningen tillsammans med kollegor.

Som controller tar du fram ekonomiska verksamhetsmässiga underlag inför beslut om inriktning för Sveriges Domstolars lokalförsörjning och ansvarar för ekonomisk och verksamhetsmässig uppföljning och analys. Detta omfattar bland annat att löpande strukturera och följa upp samt prognosticera hyreskostnaderna utifrån hyresbudget, analysera och prognosticera hyreskostnadsutvecklingen utifrån planerade investeringar.

Du är ett kvalificerat stöd till avdelningens chefer och projektledare i löpande ekonomisk uppföljning av projekt, proaktivt förvalta hyresavtal och ansvarar för kvalitetssäkring och sammanställning av olika underlag. En del i arbetet är att utveckla och kvalitetssäkra avdelningens administrativa rutiner, system och intern kontrollplan. En annan del är att ansvara för uppföljning av mål och nyckeltal.

Vi söker dig som

Har högskoleexamen inom ekonomi med inriktning mot redovisning. Alternativt har du annan utbildning i kombination med praktisk erfarenhet som vi bedömer som relevant.

För att få glädje och nytta av dina analyser ska du ha god kommunikativ förmåga och ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Du är lyhörd och gillar att samarbeta och skapa goda relationer. För dig är det självklart att bidra till en god och trevlig arbetsmiljö. Du har lätt för att dra nytta av kollegors kunskaper och erfarenheter. Tillsammans når vi det bästa resultatet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. För att kunna ge bra stöd till Sveriges Domstolar med dess drygt 80 självständiga myndigheter förutsätter vi att du har stort kundfokus vilket är avgörande för att skapa goda relationer och tillit till fastighetsavdelningens verksamhet. Du har god analytisk förmåga och arbetar strukturerat och resultatinriktat utifrån vårt sätt att arbeta.

Om oss

Lokalenheten, som består av 15 medarbetare, är en av tre enheter på Fastighetsavdelningen. Flertalet medarbetare på Fastighetsavdelningen är specialister inom områden som säkerhet, teknik, projektledning, juridik, miljö och service. Som controller är du placerad på Lokalenheten men arbetar mot alla enheter och avdelningen i olika frågor.

Vi erbjuder en trivsam arbetsplats med många intressanta och unika projekt med hela Sverige som arbetsplats. Vi är stolta över vad vi tillsammans bidrar med till domstolarna - i form av inredning och arbetsplatser, modern teknik i alla dess former samt säkra och trygga domstolslokaler byggda och utformade med hög kvalitet.

Vi har ett gott rykte bland myndigheter och inom bygg- och fastighetsbranschen för vårt sätt att arbeta, något som vi värdesätter stort och ser som en kvalitetsmarkering för hur andra bedömer oss.

Som medarbetare på Domstolsverket har du möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen inom hela Sveriges Domstolar, som utgörs av ett 80-tal domstolar, myndigheter och nämnder med omkring 7 000 medarbetare. På Domstolsverket arbetar cirka 400 medarbetare med att utveckla och stödja Sveriges Domstolar och huvudkontoret finns centralt i Jönköping, med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vår verksamhet genomsyras av ett tillitsbaserat ledarskap och aktivt medarbetarskap. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats och erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och modern miljö. Vi erbjuder också möjlighet till distansarbete. Mer information om Domstolsverket finns på www.domstol.se. 

Övrigt

Du kommer vara placerad vid Domstolsverkets huvudkontor i Jönköping. Resor inom Sverige ingår i arbetet och sker regelbundet. Provanställning kan komma att tillämpas. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta fastighetsdirektör Harald Pleijel via e-post harald.pleijel@dom.se.
Välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2023.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer DOV 2023-1008
Kontakt
  • Harald Pleijel, fastighetsdirektör, harald.pleijel@dom.se
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO, 073-1403844
  • Magnus Danielsson, ST, 0705-579060
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb