Hovrätten över Skåne och Blekinge

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hovrätten över Skåne och Blekinge är en av landets sex hovrätter. Vid hovrätten arbetar omkring 110 medarbetare. Hovrätten är en modern arbetsplats belägen i centrala Malmö vid kanalen på Hovrättstorget. Hovrätten är indelad i tre dömande avdelningar och en administrativ avdelning.
Vår verksamhet kännetecknas av hög kvalitet. Vi arbetar för en god arbetsmiljö med ett öppet och trivsamt arbetsklimat där delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Vi bedriver ett kontinuerligt och engagerat utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter

Hovrätten söker en handläggarchef tillika registrator på registratorsexpeditionen. Som handläggarchef representerar du arbetsgivaren och leder, fördelar och följer upp arbetet för fyra domstolshandläggare. Du har ett tydligt verksamhets- och arbetsgivarfokus och i ditt arbete ingår personal- och arbetsmiljöansvar för domstolshandläggarna på din enhet. Du håller medarbetarsamtal och lönesättande samtal samt är delaktig i introduktionen av nya medarbetare. Du ser till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Du arbetar aktivt med att utveckla hovrättens verksamhet i stort med fokus på arbetssätt, rutiner och verksamhetsstöd. 

Utöver din chefsroll arbetar du operativt som registrator och domstolshandläggare samt med i övrigt förekommande arbetsuppgifter på enheten.

Som handläggarchef på registratorsexpeditionen är du direkt underställd den administrativa direktören och kommer på olika satt att arbeta med att stödja henne i ledningen av verksamheten på avdelningen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av att motivera, leda och utveckla andra.
Du har en godkänd treårig gymnasieutbildning samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Högskolestudier, erfarenhet av domstolsarbete eller annat arbete med juridisk anknytning samt kunskaper i språk är meriterande. Erfarenhet från en arbetsledande funktion kan vara meriterande men din personliga lämplighet för arbetet är avgörande.
Som ledare är du kommunikativ, engagerad och har en god förmåga att organisera och leda en grupp samt att delegera. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, engagemang och prestigelöshet. Du är en trygg person med integritet och gott omdöme.
Du är också drivande och effektiv. Du har lätt för att prioritera och strukturera arbetet för dig själv och andra. Du är lyhörd, smidig och har god självkännedom. I organisationen bidrar du med din samarbetsförmåga och ditt lösningsorienterade sätt att arbeta. Eftersom arbetstempot stundvis är högt måste du dessutom ha god förmåga att hantera stress. Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 272-23
Kontakt
  • Emma Regnér, administrativ direktör, 040-355723
  • Birgitta Grafström, personalchef, 040-355791
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb