Vi söker en engagerad och erfaren chef till Enheten för datacenter. Som driftschef kommer du att ha en avgörande roll i att förvalta och utveckla IT-miljön inom Sveriges Domstolar, ca 7500 anställda, fördelade över 80 olika domstolar runt om i landet.

Genom att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning bidrar du till att säkra och stötta Sveriges Domstolar och svenskt rättsväsende. Ett självständigt och fungerande rättsväsende är en viktig grundpelare i ett stabilt och välfungerande samhälle.

IT i rättvisans tjänst helt enkelt!

Vad innebär arbetet?

Din roll som enhetschef för Datacenter innebär att du leder och ansvarar övergripande för enhetens arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med cirka 15 medarbetare. Du har personal- och budgetansvar och deltar aktivt i hela IT-avdelningens arbete bland annat genom ditt engagemang i avdelningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av avdelningschef och enhetschefer för avdelningens sex enheter. 

Enheten för datacenter har ett brett ansvarsområde för drift, utveckling och förvaltning av hela Sveriges Domstolars centrala IT-infrastruktur. I ansvaret ligger även övergripande förvaltning av nätinfrastrukturen. Systemlösningarna byggs på Windows- och Linuxplattform med databaser såsom Windows/SQLserver, Oracle och Postgres. Systemen som driftas är både egenutvecklade system och standardsystem och all drift sker i eget datacenter. Våra produkter och tekniker bygger till stor del på OpenSource med en hög grad av automatisering. Självfallet ingår även ansvaret för det taktiska och operativa IT-säkerhetsarbetet inom enhetens verksamhetsområde.

Enheten arbetar teambaserat i tre leveransteam. Det teambaserade arbetssättet är en framgångsfaktor för oss och vi ser att detta hela tiden behöver utvecklas och vi tror att du har med dig kunskaper om teamarbete och utvecklingsfrågor som gynnar arbetet på enheten. I utvecklingsarbetet ligger även att förbättra driftprocesserna och arbeta med kontinuerliga driftsättningar. Vi är i början av en övergång till att arbeta mer enligt DevOps, här kommer du att bli en viktig kugge för att arbeta med strukturer och arbetssätt på hela avdelningen.

Du förväntas arbeta aktivt i relationen med både interna och externa kunder likväl som våra leverantörer.

Varför ska du söka?

Visste du att Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering? Tillsammans underlättar vi vardagen för närmare 7 500 användare på Sveriges domstolar och bidrar således till rättstrygghet och demokrati för landets invånare varje dag.

IT-avdelningen, tillsammans med hela Domstolsverket, är i en utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt.

I avdelningens ledningsgrupp fokuserar vi mycket på utvecklings- och förändringsfrågor och vi har ett tätt samarbete som gör jobbet roligt.

Hos oss är ledarskap, verksamhetsansvar och arbetsgivaransvar tre samverkande delar i ett framgångsrikt chefskap. Som chef hos oss blir du en nyckelperson i den fortsatta utvecklingen av verksamheten.

Vem är du?

För att vara en aktuell kandidat behöver du en dokumenterad erfarenhet av att leda personal inom IT. Du har relevanta kunskaper inom drift och IT-säkerhet inom enhetens ansvarsområden. Genom din erfarenhet har du arbetat i organisationer som går från det mindre uppdraget till det större och mer komplexa och du kan hantera övergången med bibehållen kvalitet och effektivitet. Du är van att leda förändring och utveckla arbetssätt.

För att lyckas som ledare ser du till att motivera, involvera och utveckla dina medarbetare. Du vet att för att du ska bli bra, måste du ha ett bra team omkring dig, tillsammans når ni verksamhetsmålen.  

För dig är det självklart att leda genom en tydlig kommunikation, där du följer upp och säkerställer leveranser. Du har fokus på såväl mål som resultat, gör avvägningar, prioriteringar och fattar beslut utifrån helhetens bästa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi?

Domstolsverkets huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar, inom områdena IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Domstolsverket har ingen bestämmanderätt över domstolarnas dömande verksamhet eller deras domslut. 

Läs mer om Sveriges Domstolar, Domstolsverket och IT-avdelningen på www.domstol.se.

Övrigt

Placeringsort är Jönköping.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer DOV 2023/1091
Kontakt
  • Lena Nilsson, Avdelningschef, 036-155316
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO, 0731-403844
  • Magnus Danielsson, ST, 036-155363
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb