Södertälje tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.

Arbetsuppgifter

Som rådman på Södertälje tingsrätt arbetar du på en av tingsrättens två dömande enheter. Brottmål, tvistemål och ärenden lottas direkt på din egen rotel. Varje egen rotel består av en domare, en handläggare och en notarie. Du leder arbetet på din rotel och är handledare för de notarier som är placerade på roteln. Samtidigt som rotelarbetet är självständigt, är samarbetet inom enheterna och tingsrätten väl utvecklat.

Du ges goda möjligheter att planera din egen arbetstid och vi lägger stor vikt vid att arbetet som domare på ett flexibelt sätt ska gå att förena med familje- och boendesituation.

Kvalifikationer m.m.

Förutom att du ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare bör du vara öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i såväl stora som små utvecklingsprojekt, hela tiden med perspektivet tingsrättens bästa i fokus. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och vilja bidra till den goda stämningen på arbetsplatsen. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Om Södertälje tingsrätt

Södertälje tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare och en familjär, inkluderande stämning.

Tingsrätten har ca 45 medarbetare, varav 11 domare, och handlägger närmare 4 500 mål och ärenden per år. Tingsrätten är indelad i två dömande enheter och en administrativ enhet. Varje dömande enhet leds av en enhetschef.

Södertälje tingsrätt är centralt belägen på stora torget i Södertälje med närhet till allmänna kommunikationer, butiker och restauranger. Det finns garage i huset.

Övriga upplysningar

Anställningen gäller under förutsättning att en befintlig rådman får annan sökt anställning.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via e-post till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 68-2022
Kontakt
  • Nina Stubbe, lagman, 08-56166826
Facklig företrädare
  • Ulrika Åkerdahl, rådman (Akavia), 070-1888712
Publicerat 2022-06-02
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tillbaka till lediga jobb