Jönköpings tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt har idag ca 60 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning.  Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Arbetsbeskrivning

Medarbetarskapet på tingsrätten kännetecknas av ansvarstagande, engagemang och ett helhetsperspektiv. På tingsrätten arbetar domstolshandläggare som bereder mål och ärenden för avgörande. De sköter bland annat skriftväxling mellan parter, planerar inför förhandlingar, expedierar domar och beslut samt har kontakt via mejl och telefon med parter, ombud, andra myndigheter och allmänheten.

Vi söker nu en eller flera domstolsassistenter som kan stötta domstolshandläggarna i vissa arbetsuppgifter. Du registrerar inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter, sköter enklare skriftväxling, bevakar frister och expedierar domar och beslut. Som domstolsassistent kan du också ha kontakt med parter och allmänhet, både via telefon och i skrift.

Kvalifikationer

Som domstolsassistent kommer du att vara timanställd. Vi söker dig som studerar på högskolan inom områden som är relevanta för offentlig förvaltning alternativt dig som studerar på paralegalutbildning. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du är noggrann och har god analytisk förmåga. Du är lösningsorienterad och har en utpräglad ansvars- och servicekänsla. Du har lätt för att samarbeta med andra och prioritera uppgifter efter verksamhetens behov. Eftersom anställningen förutsätter att du snabbt kommer in i nya arbetsuppgifter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vi vill att tingsrätten ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Urval kommer att ske löpande. Vi vill att du i din ansökan bifogar intyg som styrker pågående eller nyligen genomförd efterfrågad utbildning.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Timanställning efter behov
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/78
Kontakt
  • Anette Gårdman, handläggarchef, 036-156723
  • Anette Ferm-Jensen, handläggarchef, 036-156726
Facklig företrädare
  • Ola Depui, Facklig företrädare ST, 036-156765
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb