Malmö tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter. Tillsammans med övriga domstolar i landet utgör tingsrätten grunden i rättsväsendet och är en grundpelare i det demokratiska samhället.

Vår kärnverksamhet är organiserad i fyra avdelningar - tre avdelningar som handlägger brottmål och tvistemål, samt en renodlad brottmålsavdelning.

På domstolen är vi omkring 160 medarbetare som tillsammans arbetar för att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet. I organisationen bedrivs en kontinuerlig verksamhetsutveckling och vår arbetsplats kännetecknas av engagemang, ansvarstagande och delaktighet.

Nu söker vi APU-praktikanter till vårterminen 2024.

Sökbara perioder är:

Period 1: 2024-01-15 - 2024-03-19

Period 2: 2024-03-20 - 2024-06-02

Vi välkomnar även sökande som vill praktisera hela terminen dvs. under perioden 2024-01-15 - 2024-06-02.

Praktikuppgifter

Malmö tingsrätt erbjuder praktik i en miljö med mycket god juridisk kompetens där du kommer att få möjlighet att fördjupa dig i hur en domstol fungerar. Under praktiken kommer du att komma i kontakt med protokollföring vid förhandlingar samt för- och efterarbete kopplat till detta. Du kommer även att få möjlighet att göra rättsutredningar och få inblick i övrigt arbete vid domstolen. Som praktikant kommer du även att ha möjlighet att delta i domstolens interna utbildningar om sådana hålls under tiden du är på domstolen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avklarat 150 högskolepoäng inom juristprogrammet. Vidare är godkända betyg från kursen i straff- och processrätt ett krav.

Ansökan 

I ansökan vill vi att du, förutom personligt brev och CV, bifogar dina betyg, samt anger vilken period som du söker praktik för.

Välkommen med din ansökan via länken i denna annons.

Antagningen sker löpande. Annonsen avpubliceras när våra platser är tillsatta. 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Praktiken är oavlönad
Antal lediga befattningar 16
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer TMA2023/91
Kontakt
  • Olof Borgeke, HR-specialist,, 070-1824561
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2024-01-05

Tillbaka till lediga jobb