Hovrätten för Västra Sverige

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Hovrätten för Västra Sverige är näst störst av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad med fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Vid hovrätten arbetar ca 130 personer. Hovrätten har lokaler i centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare arbetar du på ett avdelningskansli och deltar i handläggningen av domstolens samtliga måltyper. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandlingar samt att expediera domar och beslut. Arbetet är ansvarsfullt med självständigt beslutsfattande i beredningsarbetet. Du samarbetar med såväl domstolshandläggare som domare. I arbetet ingår också kontakter med parter, ombud, andra myndigheter och allmänhet. Övriga arbetsuppgifter som kan förekomma är registrering och rapportering av avgöranden. Arbetet styrs i hög grad av regelverk och rutiner och kräver att du snabbt kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Protokollföring vid huvudförhandling kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Vem är du?

Vi vill att du som söker har lägst gymnasieutbildning eller annan utbildning som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet anses likvärdig. Erfarenhet av arbete vid domstol, advokatbyrå eller liknande är meriterande. Likaså erfarenhet av arbete som domstolshandläggare.

Som person är du ansvarstagande, noggrann och van vid att planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en personlig mognad, gott omdöme och en mycket god samarbetsförmåga. Du är en god kommunikatör samt har ett förtroendegivande och professionellt sätt i kontakter med parter, allmänhet och arbetskamrater. Du utrycker dig väl i tal och skrift på svenska och har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg. Du som söker ha ett stort intresse för vår verksamhet samt en vilja och förmåga att bidra till avdelningens som till hela hovrättens utvecklingsarbete.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Här kan du få mer information om hur det är att arbeta som domstolshandläggare på domstol:
Domstolshandläggare - Sveriges Domstolar

Övrigt

Rekryteringen gäller en eller flera tillsvidareanställningar och en eller flera tidsbegränsade anställningar. Samtliga tjänster är på heltid. Personlighets- och problemlösningstester kan komma att ingå som en del i urvalsprocessen.

För att vi ska kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar vi att spegla samhällets mångfald bland våra medarbetare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/0125
Kontakt
  • Kristin Dahl, chefshandläggare, kristin.dahl@dom.s, 031-7012334
Facklig företrädare
  • Celeste Pérez RodrÍguez, ST Sveriges domstolar, 031-7012382
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb