Falu tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Studerar du juridik och är intresserad av att tillämpa dina kunskaper under en praktikperiod på domstol? 

Falu tingsrätt söker studerande från juristprogrammet för praktik, åtta veckor eller längre, under hösten 2023. Vi kommer gemensamt överens om vilka veckor utifrån vad som passar dig och tingsrättens behov.

 

Praktikuppgifter

Du kommer få en god inblick i domstolens viktiga verksamhet och de rättsområden som förekommer på tingsrätten. Praktiken innebär huvudsakligen att bereda mål, genomföra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, ansvara för teknik i salen under domstolens förhandlingar, protokollföring samt att upprätta förslag till domar och beslut. Även andra arbetsuppgifter kan komma i fråga. Kanske är du intresserad av notarietjänstgöring och då är detta en väldigt bra möjlighet för dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket goda juridiska kunskaper och som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du behöver kunna arbeta självständigt, men också kunna bidra till gott samarbete och ha ett gott bemötande externt och internt.

Som praktikant ska du vara inskriven vid ett universitet och ännu inte avlagt juristexamen. Praktiken ska ske inom ramen för en universitetskurs inom juridik. Exempelvis ”Juridik och praktik 15 hp" eller en annan kurs som är kombinerad med examensarbete och ingår i juristexamen. Du ska ha slutfört termin 6 vid juristprogrammet.

Ansökan

Din ansökan ska bestå av CV, personligt brev och kopia av senaste studiebetyget från juristprogrammet men även innehålla information om eventuella referenser.  Ange vilken period du vill praktisera. Registrera din ansökan senast den 1 september. Vi tillsätter platserna löpande. Är du intresserad, ansök redan idag. Välkommen med din ansökan!

Vilka är vi?

Falu Tingsrätt är en av Sveriges 48 tingsrätter. Tingsrätten handlägger mål som har anknytning till södra delen av Dalarnas län, främst brottmål och tvistemål men även andra ärenden. Vi är ca 55 personer inom olika yrkeskategorier; domare, notarier, domstolshandläggare samt administrativ personal med olika inriktning.

Vi är samlokaliserade med Förvaltningsrätten i Falun och våra gemensamma lokaler är
moderna och vackert belägna i de centrala delarna av Falun, endast 5 minuters promenad från
centralstationen. 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Praktikplats, ingen lön utgår
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer ***-****
Kontakt
  • Petter Granqvist, 023-48219
Facklig företrädare
  • Karin Hellmont, Saco-S, 023-48289
Publicerat 2023-08-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb