Ystads tingsrätt

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Ystads tingsrätt är en domstol med ca 40 medarbetare. Tingsrätten ligger centralt i Ystad med bra kommunikationer till näraliggande orter såsom t.ex. Malmö och Lund. Tingsrätten hanterar brottmål, tvistemål, konkurser och andra domstolsärenden. Ystads tingsrätt strävar efter att uppfattas som en modern domstol som värnar om en god arbetsmiljö, ett gott bemötande såväl internt som externt samt hög servicenivå.

Arbetsuppgifterna  

En stor del av arbetstiden upptas av löpande intern service, t.ex. att lösa IT-frågor, stötta verksamheten i salsteknik, ta emot besökare samt administrera nämndemannahanteringen på domstolen. I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt och se till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler, vilket också innebär tjänstgöring vissa beredskapshelger. Tingsrätten kommer inom en snar framtid att införa fast säkerhetskontroll och inom några år kommer tingsrätten även att flytta till nybyggda lokaler och då kommer säkerhetskontrollen fullt ut bemannas av ordningsvakterna.

Andra arbetsuppgifter som ingår är att bemanna vår reception och vår registratorsbrevlåda, posthantering, utlämnande av allmänna handlingar, arkiv, enklare fastighetsunderhåll, sedvanliga vaktmästarsysslor, inköp och påfyllnad av material samt vid behov ha kontakt med fastighetsförvaltare och entreprenörer. Tjänsten omfattar många kontakter med övriga medarbetare på tingsrätten liksom med parter i mål, advokater, åklagare m.fl. 

Vi söker dig som

Du som söker ska ha ett ett giltigt ordningsvaktsförordnande, fullföljt gymnasieutbildning och några års arbetslivserfarenhet. Du har goda IT kunskaper samt stort intresse för teknik. Arbetet ställer stora krav på omdöme, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du har lätt att växla mellan praktiska arbetsmoment och administrativa arbetsuppgifter, är strukturerad och lösningsorienterad samt besitter en utpräglad ansvars- och servicekänsla. Du är vidare beredd på att ta dig an arbetsuppgifter av skiftande slag och bidrar till ett gott arbetsklimat. Dina personliga egenskaper och attityd är därför av mycket stor vikt. Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor väl i olika situationer.

En kommande utveckling som innebär säkerhetskontroll med röntgenutrustning kan förväntas varför normalt färgseende är ett krav.

Det är vidare meriterande om du har genomgått polisens utbildning för säkerhetskontroll i domstol och har erfarenhet från arbete på domstol liksom även erfarenhet av förebyggande säkerhetsarbete. 

Tjänsten är en heltidstjänst och domstolen tillämpar provanställning i  6 månader.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Ystad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023 - 94
Kontakt
  • Karin Reslow, 0411-69108
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb