Domstolsverket

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Så fungerar domstolarna 

 

Har du ett brinnande intresse av att driva utvecklingsfrågor i samverkan med andra. Du ser utmaningar som möjligheter och har förmågan att få saker att hända. Då kanske det här är en roll för dig?

Dina arbetsuppgifter

I din roll som verksamhetsutvecklare ansvarar du för att delta i och leda olika uppdrag och insatser som syftar till att utveckla Sveriges Domstolars verksamhet. Du arbetar nära domstolarna och nämnderna och i tätt samarbete med dess medarbetare och ledning genom kontinuerliga dialoger. Du kommer därför att få en unik inblick i och möjlighet att påverka utvecklingen av Sveriges Domstolar.

Arbetet innebär externa kontakter med såväl representanter från Sveriges Domstolar som med andra myndigheter.

Tjänsteresor till Domstolsverkets olika kontor samt till domstolar och nämnder ingår i arbetet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har intresse för utvecklingsfrågor och har mycket goda kunskaper om den verksamhet som bedrivs inom Sveriges Domstolar. Vi strävar efter bred kompetens på enheten och söker nu dig med lång erfarenhet, som till exempel handläggare eller administratör inom domstol eller nämnd. Kanske är din bakgrund chefsadministratör eller handläggarchef.

Du har vidare ett stort intresse och fallenhet för arbete med utvecklingsfrågor i vid mening. För att lyckas i rollen som verksamhetsutvecklare hos oss måste du vara självgående, drivande och utåtriktad. Du samverkar med andra på ett sätt som inger förtroende. Du arbetar lösningsorienterat och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter utifrån ett intressent- och verksamhetsperspektiv. För att lyckas krävs att du är har en god pedagogisk förmåga och är en god kommunikatör i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?

Enheten för verksamhetsutveckling är en av tre enheter på Avdelningen för domstolsutveckling. Enheten stödjer och driver utvecklingsinsatser som syftar till effektiva och mer enhetliga målhanteringsprocesser samt insatser som rör domstolarnas och nämndernas inre organisation, arbetsformer och rutiner. Enheten arbetar även med domstolarnas och nämndernas förutsättningar att utveckla sina sätt att använda verksamhetsstöden och ansvarar för att skapa förutsättningar för regelbundet erfarenhetsutbyte inom Sveriges Domstolar. Enheten samverkar i nära och tät dialog med domstolarna och nämnderna. På enheten arbetar 13 medarbetare som är placerade på Domstolsverkets kontor i Jönköping, Malmö, Stockholm och Göteborg.

Domstolsverkets uppgift är att ge Sveriges Domstolar stöd och service i administrativt hänseende. Domstolsverkets huvudkontor ligger i Jönköping och lokalkontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. På myndigheten arbetar knappt 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar.

Läs mer om Domstolsverket.

Övrigt

Anställningen avser en tillsvidareanställning och ett vikariat. Vänligen ange i din ansökan vilken/vilka anställningar du är intresserad av.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Placeringsort är i första hand Jönköping, men även Stockholm, Umeå, Malmö eller Göteborg kan vara aktuellt. Urval kan komma att ske löpande.

Välkommen med din ansökan senast den 24 september 2023. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping, Stockholm, Umeå, Malmö eller Göteborg
Land Sverige
Referensnummer DOV 2023/1000
Kontakt
  • David Harrby, 070-3157948
Facklig företrädare
  • Anna Kronander, SACO-S,, 073-1403844
  • Magnus Danielsson, ST-domstol, 036-155363
Publicerat 2023-08-30
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb