Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn?

Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, som alla samspelar i det betydelsefulla arbetet att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.

Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare, tillsvidare och tidsbegränsade anställningar, till allmänna domstolen.

Det här får du arbeta med

Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam som ansvarar för den administrativa hanteringen av våra mål och ärenden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.

Du arbetar i huvudsak med att förbereda och handlägga mål inför förhandling, såsom med skriftväxling i målen och att kalla berörda parter till förhandling. Du ansvarar även för inkommande post och avdelningens registratorsbrevlåda. Målhanteringen är i stor utsträckning digital. Som domstolshandläggare på målkansliet kan du även få föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar och sammanträden.

I din roll ingår det att ge service till allmänheten men också till dina kollegor på domstolen, däribland rådmän, fiskaler, notarier och andra domstolshandläggare. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värdesätter vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Då du har mycket kontakt med parter och allmänhet - både via telefon, i skrift och i förekommande fall vid förhandlingar - vill vi att du har en mycket god språklig förmåga. Du kan hantera stora mängder information och sålla ut det väsentliga av denna. Du är också en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg.    

Vi söker dig som...

  • har lägst gymnasieutbildning
  • har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
  • har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och hängivna kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol eller annan myndighet kan vara meriterande.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol.

Vid domstolen pågår ett löpande arbete med organisationsfrågor och utveckling av arbetsformer, exempelvis digital handläggning. Tingsrätten betonar vikten av ett aktivt medarbetarskap med fokus på ansvar, engagemang och delaktighet.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Arbetssättet vid domstolen präglas av lagarbete i ett gott arbetsklimat.

Sveriges Domstolar erbjuder goda möjligheter till individuellt anpassad kompetensutveckling.

Läs mer på https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/jobba-hos-oss/att-jobba-i-sveriges-domstolar/varfor-jobba-hos-oss/

Vilka är vi?

Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 100 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Allmänna domstolens huvudsakliga uppgift är att handlägga tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

På allmänna domstolen är vi omkring 18 domstolshandläggare som arbetar tillsammans på ett målkansli och registratur – bli en av oss!

Mer information om Växjö tingsrätts verksamhet hittar du på vår webbplats, www.domstol.se/vaxjo-tingsratt.

Särskilt om din ansökan

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser med mera mottages först efter en eventuell intervju.

_

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Tingsrätten tillämpar provanställning.
Löneform Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer TVX 2023/244
Kontakt
  • Ulrika Thulin, handläggarchef, 0470-560178
  • Ebba Berggren, administratör, 0470-560128
Facklig företrädare
  • Helena Ekerot, domstolshandläggare (ST-domstol), 0470-560288
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb